Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sa6opi4a - напреднал
Здравейте. Понеже съм аматьор, започнах един малък проект. Правя една външна малка баня. Излях бетон и пуснах тръби, всичко и за сифона тръба ф50 да стърчи 20 см от цимента в средата. Идеята ми е сега за сифона. Налага ли се да къртя нещо покрай тръбата на сифона за да го направя? Или примерно да отрежа тръбата плътно до цимента и с плочките вече да надигна колкото трябва, за да мога да наложа един сифон с клапа?
Нещо такова - https://tagemal.net/index.php/product/s ... m-f-50-mm/
Баш не ми е ясно как се прави правилно и дали не съм изпуснал някакъв момент за сифона, понеже в банята в апартамента, там си е излята дупка в цимента и тръбата е сигурно на 5-10 см надолу. Дали не трябваше и аз така.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед сеп 07, 2025 4:00 pmsa6opi4a написа:
Здравейте. Понеже съм аматьор, започнах един малък проект. Правя една външна малка баня. Излях бетон и пуснах тръби, всичко и за сифона тръба ф50 да стърчи 20 см от цимента в средата. Идеята ми е сега за сифона. Налага ли се да къртя нещо покрай тръбата на сифона за да го направя? Или примерно да отрежа тръбата плътно до цимента и с плочките вече да надигна колкото трябва, за да мога да наложа един сифон с клапа?
Нещо такова - https://tagemal.net/index.php/product/s ... m-f-50-mm/
Баш не ми е ясно как се прави правилно и дали не съм изпуснал някакъв момент за сифона, понеже в банята в апартамента, там си е излята дупка в цимента и тръбата е сигурно на 5-10 см надолу. Дали не трябваше и аз така.
Еми, трябваше и ти така. Как мислиш да вържеш тръбата на сифона към взиданата тръба? В смисъл, съвсем явно, имаш две тръби на 50мм... и как горната да влезе в долната??
PIP - майстор
Трябва да знаеш крайното ниво, полагаш тръбите, монтираш сифона според дебелината на плочките и правиш замазка (наливаш бетона). Ще трябва да покъртиш малко около тръбата за сифона понеже малко си избързал с бетона.
Един важен детайл: Сифонът, който сте дали като пример, обикновено се монтира врове или леко под нивото на плочките, като горната му част (решетката) остава леко над плочките за достъп.
Последна промяна от samlevy0515 на чет дек 04, 2025 4:43 am, променено общо 1 път.
kozl - майстор
ср дек 03, 2025 6:53 amsamlevy0515 написа:
Един важен детайл: Сифонът, който сте дали като пример, обикновено се монтира врове или леко под нивото на плочките, като горната му част (решетката) остава леко над плочките за достъп.
Обоснови се, защото не съм сигурен в това :?
MamaMy - майстор
От такива "майстори" които оставят сифона леко да надстърча, най ме е страх. Заради един такъв 15г тичам с мопа след всяко ползване на банята да попивам локвите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср дек 03, 2025 10:56 amMamaMy написа:
От такива "майстори" които оставят сифона леко да надстърча, най ме е страх. Заради един такъв 15г тичам с мопа след всяко ползване на банята да попивам локвите.
Аз извадих ъглошлайф, но пък мен жената няма как да ме гледа лошо след такова
ср дек 03, 2025 1:17 pmn_a написа:
ср дек 03, 2025 10:56 amMamaMy написа:
Аз извадих ъглошлайф, но пък мен жената няма как да ме гледа лошо след такова
Като не е брадвата, бива!

Тема "Сифон в баня, как да го направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: