Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Nemski - специалист
мислите ли, че ще мога да си преустроя банята. притесняват ме тръбите за обратната вода на тоалетната. ето и скици.

Прикачен файл

untitled.JPG
преди
untitled.JPG (12.78 KиБ) Видяна 3283 пъти

Прикачен файл

koko.JPG
след
koko.JPG (15.08 KиБ) Видяна 3283 пъти
anmoll - специалист
Защо искаш да преграждаш -всеки би се радвал да има по-голяма баня.Ти отделяш мивка и тоалетна/в ляво/ и мивка с душ/ :?: / в дясно.Винаги ми е било странно да видя баня без тоалетна вътре.Представи си,че ти се доходи на тоалетна,когато си в банята...гол ли ще претърчаш.
На въпроса ти за местене на тоалетната чиния: аз не съм майстор,но едва ли е възможно.Логично,ако е с долно оттичане-не може.Ако е с задно трябва да имаш наклон на тръбите,освен това имаш ъгъл мисля,че не е желателно.Единственото,което бих променила на твое място е да преместя бойлера зад вратата,за да не се вижда.Също-душа в ъгъла с душкабина има на пазара с много екстри и на добри цени...китайски 900лв максимум,ако ти е скъпо има обикновени. :? :)
Nemski - специалист
аз съм свикнал да са ми по отделно. представиси, че се къпеш, а някой иска да ползва тоалетната и какво с едно куку пред вратата :) , а като знам моята приятелка по колко време седи в банята, докато свърши топлата вода. добре,че не съм към вец, че тогава тоалетната напрактика остава неизползваема :lol: . ок майтапа настрана ако някой може да ми помогне съм отворен за всякакви съвети и предложения.
prascho - майстор
Бъдещото поколение ще бъде с подчертан интерес към плуването :lol: .
Анмол, мойте помещения са отделно и до сега не ми се е случавало по време на баня да ми се .... :razz:. Смятам, че отделени е по-хигиенично, най-малкото не дразни обонянието.
Emerald - модератор
Сложна е тази работа, но не невъзможна. Консултирай се със специалист ВИК. Преместват се принципно тоалетни и на големи разстояния с разни компресори за изпомпване на канала. :? Скъпо и проблемно, но възможно.

При теб не се знае нито какво ти е разстоянието, нито къде са канализационните тръби за да се съди.

Мое мнение, не ти трябва разделяне. Егати клаустрофобичните кутийки.
Nemski - специалист
ми какво да се направи като живеем в 60 квадрата кутийка. иска ми се да ги преградя и поради още една причина, мразя в тоалетната да ми е мокро. знам някой ще каже "ами има душ кабини" да ама мойта приятелка не искала такова животно в къщи, то не, че като се прегради няма да стане пак като душ кабина с малко по-големи размери, но поне така се съгласяваме. разтоянието е не повече от 2 метра. чичо ми си бяха отделили тоалетната. точно до банята имаха килер и там си направиха тоалетната, такаче няма невъзможни неща. лошото е, че той не е в БГ. инъче щях да го питам как е станал фокуса :) . ако направя наклон то в крайната точка, където трябва да ми е тоалетната тръбата ще дойде по-нависоко. при това положение мога да направя нещо като стълбичка и да вдигна малко и самата тоалетна. какво ще кажете за този вариант.
galin.com - специалист
Мои познати направиха подобна реализация. Единствената разлика е че бойлера е на сухо зад и над моноблока който издаден още напред, а не в банята. Стеничката я иззидаха с итонг и е доста тънка, но пък на нея няма нищо закачено.
Тоалетната беше с долно изтичане, канала за мръсната вода в долния ляв ъгъл на схемата. Проблема е че заради това местене пробиха нов отвор на мръсната вода от тоалетната и два други за сифоните на двете нови помещения, смениха доста тръби и правиха тавана на долния етаж, който се наложи да слезе с около 30 см. Но пък височината позволяваше (3.10 м), а и се скриха всички тръби на долния етаж и човека остана доволен.

Тема "един въпрос за бъдещата ми баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: