• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
трябва да правя дебела замазка на пода в банята но се притесняванм да няма последствия за тавана на комшията.
larana - напреднал
Какво имаш предвид под дебела замазка? И какви точно проблеми прдполагаш? Ако се притесняваш за допълнителната тежест - 5-6cm - че и повече не е никакви проблем.
housedoktor - майстор
Хидроизолацията ли те притеснява?Не разбрах бъпроса ти..
Time2Burn - специалист
Ако е мнооого дебела - над 10 см можеш да подредиш отдолу 5ца фибран примерно... Гаранция ти давам че няма да имаш проблеми след като си направиш замазката върху него...
ами замазката ще е поне 10 см а се притеснявам да не би да се просмуче влага през плочата. баня Ще е все пак. Та питам: "Трябва ли ми някаква по-специална изолация?"Не сум МАЙСТОР, но тожа не ми пречи да искам да си направя жилищтето сам. Нали?
Time2Burn - специалист
Това дали замазката е 10 см или 3 няма никакво значение за просмукването на влага. Единствената причина поради която ти препоръчах фибрана е да не мъкнеш 25 чувала пясък и да бъркаш като хамалин. А иначе влага няма да просмуче, защото ще забъркаш земновлажен разтвор - в този случай замазката е почти суха....
За спестената хамалогия Благодаря! за земно-влажното и аз се сетих, но ако не използвам силикон за фугите на теракота няма ли опасност? Или щом има добро оттичане не е проблем? знам какви са последиците от една мощо и никаква пералня :cry:
housedoktor - майстор
За да си 100% сигурен -ще те посъветвам следното.Преди да отлееш пло4ата постави армиран найлон,като подгънеш краищата на около 6 см над нивото,което си определил за пода.Слабото място е сифона -там се постарай по-вечко.После си отливаш плочата/фибрана е добра идея -намалява общото тегло-хидро и топло изолатор е-както предложи колегата по -горе/.После цимента -армиран.Следва хидроизолационна запечатка-напр Aquamat на Isomat -2 слоя.След това плочки.И накрая обработвам и фугите с импрегнатор на силиконова основа Protesil W пак на Isomat.Частта на полиетилена която си оставил над пода закриваш с долната част на стенните плочки и поставяш санитарен силикон в ъглите.За допълнително изолиране на критични места се използва геотекстил напоен с хидроизолационна запечатка.Добри резултати дава и duck tape /powertape/.Успех
emil_v r - майстор
Според мен послушай Хаусдоктора и не разсъждавай . Сложи във водата на замазката една добавка която прави цялата замазка водоотблъскваща . И без нея обаче както казва Докторът е дост. добре.
Time2Burn - специалист
Прекалено се хидроизолирахме и силиконирахме. Общо взето аз ги пропускам тези работи. Има ли наклон към сифона че и да не е фугирано пак няма да има проблем. Не се заяждам, но я ми кажете преди 20 години когато единствените материали бяха цимент и пясък, когато в пропуканите панелки се лепеха 15на15 директно върху току що отлятата замазка, когато плочките се фугираха с бял цимент който падаше след около седмица........ Че тогава как нямаше течове??
Тези хидро мидро изолаций, силикони и найлони според мен са малко пресилени.... Хората правят какво ли не, само и само да няма теч.. Но аз да ви кажа че след 30 години ако ще и стъкло да е - пак ще протече...
айде успех с банята
  • 1
  • 2

Тема "замазка на пода в банята без последствия за саседа отдолу" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: