Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
моля за мнения ако имате впечатления за качествата на тази марка бойлери (както и за други марки при които за да попаднеш на свестен екземпляр не трябва да разчиташ на голям късмет)
fichtenweg - специалист
:) не съм и предполагал че тези бойлери за толкова непопулярни
masteradmin - майстор
много се изписа по темата за бойлерите аз лично смених вече 2 и трябва да ти кажат че бойлерите се делят на такива със водосъдържател от неръждавейка и останалите боклуци със емайлирани, поцинковани, стъклени и т.н. водосъдържатели на които с големи букви пише 10г. гаранция, а с малки на ел. частите, а с още по малки 5г на водосъдържалея и то само ако са ти го монтирали те. Гадни копелдаци са това западняците. Така че внимателно прочети какво пише под годините за гаранция и се запитай защо няма вносен бойлер със водосъдържател от неръждавейка.
fichtenweg - специалист
masteradmin написа:
... бойлер със водосъдържател от неръждавейка.
някой да знае къде се продават такива
velsi - Почетен майстор
Наясякъде де продават. Бойлер на Елдом Инвест от неръждавейка струва 300 и нещо лева, има гаранция 10 години на водосъдържателя и 5 години на електрическата част. Според мене е добър избор.
woodbutcher - напреднал
Ние имаме такъв, 120 л (предполагам, че говориш за по-евтиния модел), но едва от 7-8 месеца, едва ли могат да се направят генерални заключения за качеството за такъв период. Мога обаче да обърна внимание, че продавачите им настояват техен екип да монтира бойлера, за да важала гаранцията, съответно на много дебели цени, при това го сложиха накриво. Сметката ни за ток и през лятото беше над 100 лв, при двама възрастни и две малки деца.
fichtenweg - специалист
...за пореден път се убеждавам че изборът ни няма да е Елдом-ско изделие
woodbutcher - напреднал
Говорех за Stiebel Eltron, да не стане недоразумение, към 450 лв беше мисля
fichtenweg - специалист
може би се получи нещо такова, но въпреки това този задължителен монтаж за да важи гаранцията нещо не ми харесва (ако ще и производителят да си има съответните съображения за това). Засега бях чувал за условието - монтаж/гаранция да се отнася най-вече за Елдом-ските бойлери, но ето че имало и др. марки.

Иначе 120 л. ми се струват никак не малко обем за подгряване/поддържане на определена температура поради което тези 100 лв. май не са кой знае колко много в случая (топлата вода лятото не се ли ползва повечко)

Тема "бойлер Stiebel Eltron" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: