Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
има ли някой конкретни впечатления от този модел на Grohe

http://www.grohe.bg/t/11_13264.html

от смесителите този се явява най-евтиния притежаващ термостат. Цената му е около 460 и нещо и с около 30-40 лева се явява по-скъп от най-евтиния термостатен смесител на Hansa. Харесали сме го и сме на крачка да го капарираме.
batman - специалист
Имам 4-ри дневно наблюдение от този смесител. Всъщност толкова беше престоят ми в един хотел. Като изделие е хитро замислено, изглежда и здраво направено. Обаче за толкова малко време, не могат да се правят генерални заключения. Аз лично не успях да го съсипя. :-D Все пак какъв гаранционен срок дава търговеца?
EDI - майстор
Честно да си кажа, не виждам практически смисъл от монтажа на подобно устройство.
Антония - специалист
Който не е живял в голям блок -- той не е изпитвал гадостта както се къпе, така изведнъж водата или да заледенее, или да го попари. Само защото и комшията е решил в същия момент да се възползва от великото благо да си пусне чешмата.

Ние НЕПРЕМЕННО ще сложим термостатична батерия на душа. Все още не съм решила коя марка и кой модел да е обаче. Крум препоръча Paffoni, някъде из темите намерих добри думи за Roca и Grohe. Ще огледам всичките им параметри, ще поцъкам с език пред цените и ще избера според дизайна, винаги така правя :roll: Видима няма да е със сигурност, защото на външен вид батериите са у-жас-ни, много дебели, разплути направо.
Аз съм с такъв смесител Grohe ( Grohtherm 1000
Thermostat bath mixer 1/2" ) от известно време и съм безкрайно доволен.
Термостата си е голяма благинка. Ще посоча само няколко неща които малко ме дразнят.
1. Тялото на този модел се загрява от топлата вода. При топлофикация няма проблеми защото така или иначе водата не е гореща :), но при бойлерите ще се усеща.
2. Превключвателя между душа и долното отичане има една пластмасова капачка отгоре която се развива обратно на часовниковата стрелка. Понякога когато се превключи на "душ" капачката се развива.
3. И трите ръкохватки(за температурата, за силата на струята и за превключвателя) са пластмасови и не знам колко са здрави.
4. Ръкохватките са гладки и понякога ръцете се плъзгат и е малко трудно да се завъртят.

Като изключим тези дребни неща смесителя е идеален. Реагира бързо на промените. Комплекта е оборудван с всичко необходимо за монтаж.
Ако ви интересува нещо конкретно питайте.
Последна промяна от 2clever на пет фев 08, 2008 2:56 pm, променено общо 1 път.
Антония - специалист
Забравих да кажа: Крум е купил подобно Paffoni за около 220 лева, ама наскоро били вдигнали цените с 50%, та май ще излезе около 350 лева в момента.
fichtenweg - специалист
много добро инфо за модела, аз лично се учудвам че са сложили пластмасови ръкохватки - нетипично за немците да пестят от такива елементи, освен ако няма някаква др. идея зад това - например да не се нагорещяват както описания случай когато водата идва от бойлер. Интересно че в магазините обясняват че са изработени така че да не пари при допир дори и водата да е много гореща - поради което го купували точно заради малки деца (Не изключвам обаче да е характеристика на по скъпите модели) Иначе никак няма да е излишно ако напишеш всичко което се сетиш за този модел, ние така или иначе все още не сме го капарирали и за момента нямам идея какво още мога да питам, всичко което кажеш ще е от полза.
Да като се замисля може и заради температурата да са пластмасови. Реално само тялото (металната част) се загрява, а ръкохватките са си ОК. От Топливо (от където го взех) твърдят, че за 8 години нямат счупени и рекламации. Което ако е вярно е добре.
По горните модели вече си имат "GROHE CoolTouch" което си е някаква технология за предотвратяване на външното загряване. Но там и цените са си в пъти по-високи. Ще се повторя, но за стандартите за нашата "скъпа" Топлофикация това загряване не е никакъв проблем :).
Друго което се сетих е, че за да функционира правилно смесителя, изхода за топлата вода трябва да е отляво. Но предполагам, че това са ви го казали.
Направи ми впечатление също, че ексцентриците с които се захваща смесителя към тръбите имат някакви гумени втулки от страната на смесителя. Просто прави впечатление, че качеството на изработката е много добро.
fichtenweg - специалист
2clever написа:
Друго което се сетих е, че за да функционира правилно смесителя, изхода за топлата вода трябва да е отляво. Но предполагам, че това са ви го казали.
:lol: ами.. май доста неща не са ни казали, но ти добре ме подготви за следващото ходене :lol:

ние така или иначе ще трябва да извеждаме тръби до мястото където ще се слага батерията, така че ще го имам в предвид
fichtenweg - специалист
а стандартно ли е иначе изводите за топлата и студената вода да са съответно отляво и отдясно

Тема "Grohtherm 1000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: