Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lans Link - специалист
Здравейте съфорумци,
Имам въпрос,който за мен е с повишена трудност.Мястото над мивката как да бъде запълнено?Предлагат ми три варианта.
1. С 5см.итонг и плочки
2. С водоустойчив гипскартон и плочки
3. С рамка ПВЦ на която отпред да е залепено огледало.
Лично на мен ми харесва третия вариант,понеже щранговете не са сменяни и един ден като рекат да се сменят и ще трябва да къртя всичко,а и не се знае дали ще намеря същите плочки.А мястото под мивката мисля задължително да е с ПВЦ - хем да се виждат водомерите,хем мисля да сложа един филтър за студената вода,мислех и на топлата да сложа,но няма да има място.

Прикачен файл

баня 3.jpg
баня 3.jpg (109.88 KиБ) Видяна 3799 пъти

Прикачен файл

баня 2.jpg
баня 2.jpg (109.87 KиБ) Видяна 3799 пъти
velsi - Почетен майстор
Няма да изглжда добре с ПВЦ и после ще те е яд. Все едно имаш прозорец, пък всъщност нямаш... :-D
SHL - специалист
Не чакай деня в който, някой ще реши да сменя щранговете. Смени си твойте, долу до комшията и помоли твоя комшия над теб, да си смени неговите. Дори да ти се наложи да му платиш ремонта, пак ще си на далавера. После затваряш с газобетон и лепиш плочки отгоре. Така решаваш въпроса веднъж за винаги. Когато сменят щранговете, впоследствие, никой няма да те закача. Това е личното ми мнение, което обаче винаги излиза по-скъпо....
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:50 am, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Че те щрангоовете могат да се сменят и през ревизия 20Х20
кво ти пречи да ги затвориш?
Най добре с итонг или евентуално с два пласта картон...
Тани - модератор
Аз бих си сменил щранговете още сега! Предполагам съседите отгоре и от долу няма да имат нищо против! Нищо не пречи поне да ги попиташ . А току виж и целия вход реши :-D
Lans Link - специалист
Здравейте отново,
Благодаря за бързите отговори и мнения.Аз съм на втория етаж - под мен е всъщност входа,който е от двете страни на блока,така,че щранговете идват от мазето и аз съм първата им спирка.Ще говоря с комшията отгоре-дано се съгласи.За този вариянт не се бях сещал - благодаря ти SHL.
Айде със здраве
Ланс
todor_velikov - специалист
не е лошо да си смениш и тръбите в стената ,за да не къртиш после новите плочки,щото тия стари железни тръби все някога ще избият.
П.П.да не крадеш вода с тия водомери :klatsch:
MitkoS - помощник
Има един продукт на Кнауф, който се нарича "акуапанел". Същата форма като гипскартона (плоскости с дебелина 12мм), но е от водонепропусклив бетон и е армиран с ПЕТ-мрежа. По-скъп е, но (според мен) е много по-подходящ в случая отколкото гипскартон или итонг.

За информация можеш да го разгледаш на сайта на Кнауф или пък да потърсиш в Гугъл думата "акуапанел"

Тема "Съвет за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: