• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
anbi - помощник
Голям проблем ми е :? затова пускам тема и тук с надеждата повече хора да видят и помогнат (с мисъл :), писах и в раздела за гипсокартон )
Значи стената, на която е предвиден да е бойлера ми, е изцяло гипсокартон (няма тухла никъде). Какви ли не майстори идваха да ми я оглеждат, цъкаха и всеки предлагаше нещо ново. Един - вземи си проточен, друг - планка на стената, трети - еди си какво...
Последният вариант, над който все още мисля Моля ви, помагайте :idea: Искам поне 80 л, сервизния техник на Дипломат в града ни ми предложи с Г-образни планки захващане за тавана с 10-ки анкер болтове на вертикален + захващане на гипсокартонената стена само за да се избегне увисването. Кажете, ще се удържи ли 100 кг бойлер само за тавана, ще мога ли да спя спокойно :sad:
И да използвам да питам има ли отзиви за новите на Дипломат с електронния дисплей?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще стане - добра е схемата, дори и тон ще издържи!
mamkata - специалист
Според мен проблема е дали планката, която е на самия бойлер ще издържи на усукването и дали няма да се откъсне
anbi - помощник
mamkata написа:
Според мен проблема е дали планката, която е на самия бойлер ще издържи на усукването и дали няма да се откъсне
:shock:
Това за усукването не го разбрах, но втората част ме хвърли пак в ужас.
anbi - помощник
LazarGanev написа:
Ще стане - добра е схемата, дори и тон ще издържи!
Мед ти на уста :)
mamkata - специалист
Планката, която е заварена на външния кожух и скужи за закрепване на бойлера към стената. Току що огледах моя бойлер /вертикален Теси/ и мисля че ако долната част на бойлера се измести под по-голям ъгъл, планката ще започне да се осуква и има риск да се скъса заварката или самата планка.
anbi - помощник
И аз изтичах до мойто Tesy :-D Ми то е закрепено в долната част с нещо бяло и кръгло :-k него ли имаш в предвид? А в горната си е с болтове, но тук стената си ми е тухлена и не са се налагали опити като в новото ми жилище :?
anbi - помощник
mamkata написа:
и мисля че ако долната част на бойлера се измести под по-голям ъгъл, планката ще започне да се осуква и има риск да се скъса заварката или самата планка.
Въпросните Г-образни стоманени планки ще вървят от тавана ПО стената - 6 см на тавана и 27 надолу. Не би трябвало да се получи по-голям ъгъл, поне аз както си го представих :?
emil_v r - майстор
Анби , спокойно .
за тавана само единият дюбел ще го издържи, като тонаж .
За да не мислиш дали ще издържи ( аз най мразя да мисля ), сложи 6 :) дюбела на тавана .
нищо нема да се осуче , така че нема да се къса заварка ,но трябва да се обмисли и това мнение.
Врачанския челен опит е че след като монт. и напълниш бойлера с вода се хващаш за него и се увисваш (в случая 100кг :-D )
Ако видиш внезапно тунел от светлина ,и човек в дъното светещ като електрожен , дюбелите не са издържали.
Ако нищо не стане може да спиш спокойно,
шест пъти си преоразмерил(а) монтажа , пробвал(а) си практически двойно претоварване .
Дай снимка да ти отговорим по-качествено.
mamkata - специалист
Точно планкатата, през която е закрепен с болтове имах предвид. Това бялото и кръглото не е за закрепване, а само да държи бойлера на разстояние от стената за да не се осуква планката

Редактирано:
Емо, не се съмнявам, че 2 анкера ще издържат - напротив, сигурен съм, че и 200 л. бойлер ще издържат.
  • 1
  • 2

Тема "80л Бойлер в гипсокартонена баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: