Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
finty - напреднал
През август официално ще вляза и аз в редиците на ремонтиращите.

Ето с какво разполагам като пространство (тухла) - малка баня и още по-малка тоалетна. Естествено, с такива размери всяка идея за функционално усвояване на пространството е безценна.

Банята
В момента в банята няма тоалетна, но в десният ъгъл има една полувкопана кръгла тръба с фи около 10 см., която по женските ми разбирания може би е канал за wc. Така че много се надявам да мога да сложа и тоалетна. Мивката в момента е където и на скицата, смятам че е удачен вариант да си остане с такова разположение, но съм отворена за всякакви идеи.

В момента точно срещу вратата са сложили вана, аз искам душ кабина, която успях да наместя по скицата виждате къде, за да мога на дългата стена да сложа и тоалетна, а в малката нишичка на гърба на душ кабината смятам да вградя рафтчета.

С две дучи, това разположение е с минимално местене на тръби, обаче ако имате предложения за друго разпределение на пространството с удоволствие ще ги чуя - функционалността преди всичко!

Тоалетната
Това всъщност е големия проблем. В това никакво разстояние в момента има само тоалетна разположена фронтално точно срещу вратата. Аз искам да сложа и някаква мивчица. Обмислям или ъглово казанче или вградена тоалетна, или да направя вратата да се отваря навън. По този повод да питам - стандартна стара фазерна врата може ли да се обърне да се отваря навън - т.е. да не се поръчва нова специално за целта? Тръбите и водомера не са вкарани в стената а стърчат на лявата стена. Тях, разбира се, ще ги скрия.

Търся идеи и вдъхновение - помагайте!

Прикачен файл

bathwcsmall.jpg
Скица с размери измерени при наличието на стари плочки - т.е. има някакъв теоретичен шанс да стане и маалко по-широчко :)
bathwcsmall.jpg (16.41 KиБ) Видяна 4036 пъти
gandonov - специалист
На този адрес съм качил няколко варианта.
Обърни внимание на първия, това е твоята идея.
Смятам, че при нея простаранствота пред и зад дух-кабината е неизползваемо.

РЕДАКЦИЯ: На един от вариантите обърнах вратата. Мисля, че така е по-добре.

Днес нямам много време, но утре ще помисля и за други идеи.

Поздрави
finty - напреднал
Много благодаря, сега ще ги разгледам подробно - ако имате и още идеи споделяйте.

За да съм максимално полезна на форума мисля да снимам отблизо изпълнението и да давам информация и за цени.
finty - напреднал
Много ще съм благодарна на още идеи.

Имам и въпрос - има ли и ако да на коя марка - странична висяща тоалетна, т.е. с тръби идващи странично.

изобщо - търся варианти за тоалетна чиния към вградено казанче, която обаче да разположа от едната страна, а не зад чинията.
ribnikolaevi - майстор
Не съм виждал, но ако намериш сподели тук, понеже е интересно това решение.
Rumen Iankov - специалист
Ето една тоалетна горе долу с вашите размери.

Прикачен файл

тоалетна.jpg
тоалетна.jpg (20.05 KиБ) Видяна 3707 пъти

Тема "Баня на 3 кв, тоалетна на 1 кв.м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: