Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pipbel - майстор
http://www.polycarbbg.com/products.html

Вашето мнение ?
С какъв от материалите на Поликарб е най-удачно да си направя паравана на банята ( 1400 на 1800 ) като да е достатъчно удароустойчиво, да е малко матово и най-вече да ми излезе по-евтино от закаленото стъкло, където ми оферират на около 800-900 лева (с алуминиевата конструкция)
Предполагам ми трябва плътен поликарбонат....ама колко мм, кой вид и защо ?

Пратих им е-мейл със молба за детайлен ценоразпис, ама уви, вече 3 дена......българско отношение към клиента
може с плътен поликарбонат-4мм ,6мм
или клетъчен- 10мм
:-D :idea:

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (20.85 KиБ) Видяна 10194 пъти
pipbel - майстор
Proff, мерси за отговора.

Клетъчния отпада щото е ала-бала май (имам познати дето им се е напукал вече от слънцето)

Дай някакъв линк за цени на плътен 4/6 мм. Аз не намерих никъде в нета такива.
Пък ако дадеш и за на4ин на монтиране някакъв линк - цена няма да имаш...

Освен за банята замислям и за зимна градина, евентуално и за оранжерия.
EDI - майстор
Поликарбоната има страна, защитена от УВ.Слага се с нея нагоре.Око го обърнеш, може и да се напука.Аз имам навесче и вече 2 години го пече слънчето и не е мръднало, ама си го монтирах както трябва.
Чаро - Акълия
имам врата плъзгаща при това от поликарбонат клетъчен 6мм с декоративно окантване- алуминиев профил 10/6/10мм ако не се лъжа, и да ти кажа трета година няма проблем- ама никакъв проблем не знам за къв параван го гласиш но избора си е твой
фирмата от която го взех се казва бестимекс виж в нета няма ли я по спомен 6мм на 2метра на 1,2метра около 60 лв беше тогава..
8180 - майстор
Пипбел,
Имам някакъв опит с тези материали.
Първо - плътен поликарбонат е доста по-скъп от плексигласа - по памет от преди 2год. 50-60лв./м2 за 3мм.
Тава дето му викат РЕТ - от същото са шишетата за колата е по-евтино, но рядко се намира в дебелини над 3мм - 24лв/м2 за 2мм.
Нататък смятай по просто тройно и няма много до сгрешиш - те на кило ги ценообразуват.
Този с кутийките е най евтин - ако се защитят кухините не е лош вариант (~25лв/м3 за 10мм без UV).
Всички се драскат като плексигласа.
Според мен РЕТ нещо старе (след 2-3год.) и губи иначе уникалните си първоначални качества - например може студено да се огъва на абкант.
В СФ. има едни сини спирки дето вече 7-8г. си стоят без проблем.
Сега, там си има видове СЪС и БЕЗ UV покритие, за което пише Еди. Тези СЪС са по-скъпи и действително си имат страна (посока).
Освен споменатата Бестимекс, която е доста сериозна, потърси Арис (сега май е Телком), Профилко, както и рекламните Васкони, МикроАСУ и Геко.
За външни приложения винаги трябва да се предвиждат температурни фуги.
АРИС (в СФ седят до НБУ) имат и разни окантващи елементи, особено за навеси и подобни приложения. Тяхно изпълнение е купола над метрото при Булбанк - от плътен кафяв - и това доста годинки направи.
С една дума, при правилен подбор и консултация - не са лоши материали и има хляб в тях, на съответната цена.
Аз обаче за баня клоня към стъклото - евентуално закалено или обикновено, защитено с "антивандал" фолио. Това последното е скъпо и би могло да се замени с качествено обикновено (за 4-5 до 10лв./м2).
Ако е "матиращо", че и с някакви изрязани орнаменти се удрят "два заека".
Дано съм помогнал.

ПП Гледам че си от Варна - в Добрич почти всички реклами преди няколко години бяха от "кутийчестия" поликарбонат - допускам, че има сериозен търговец или представителсто там.
pipbel - майстор
Мерси 8180

По изчерпателно от това ..здраве му кажи :)
Много е важен момента с драскането, не се бях замислял за това. И за плътния ли ПК важи това?
От Поликарб получих най-после отговор. Ето го долу. Писах днеска и до Бестимекс, те имат дистрибутор във Варна. Като се върна в БГ ще го посетя.
cenata na PC platen - 4mm (za vunchna upotreba) - prozrachen - 69.50 lv/m2 bez DDS
cenata na PC platen - 6mm (za vatrechna upotreba) - prozrachen - 94.90 lv/m2 bez DDS
Cvetnite polikarbonatni ploskosti sa samo po zaiavka i za golqmo kolichestvo.
Идеята ми беше да си направя душ кабина в банята с 6мм плътен ПК с някакъв подходящ цвят, а пък за отвън на бъдещата зимна градина вместо стъкла да сложа 4мм плътен ПК. Пък и за малка 20 м2 оранжерийка на двора се бях замислил ...

Смятам че с тези плоскости ще бъде по-здраво и нечупливо, а и ще се избягва конденза по стъклата. А дали е така :?
8180 - майстор
pipbel написа:

Смятам че с тези плоскости ще бъде по-здраво и нечупливо, а и ще се избягва конденза по стъклата. А дали е така :?
За здрави (по-скоро нещо като "жилави") - здрави са плътните.
За топлоизолация (конденз) при камерните има такъв ефект, при плътните - не. Мога да потърся ламбди. Камерните се използват за оранжерии, но мисля с дебелини над 20. При тази дебилна стават и "здрави".

Тема "Поликарбонат за баня - кой ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: