• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavkatay - майстор
интересува ме технологията за закрепването на гипсокартонените плоскости на стената на баня с дюбели(четох някъде във форума , че може и без конструкция). как точно става подравняването и нивелирането на плоскостите-какво се подлага под тях и как се обработва фугата ,която остава между гипсокартона и плочките на пода-тях мисля да не ги махам а да редя върху им новите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С "кюфтета" :lol: :lol: :lol:
pavkatay - майстор
благодаря, а за фугата
masterval - майстор
Не питащ където трябва. Отиди на Гипсокартон/предстенни обшивки и чети там. И ако пак искаш да питаш, там му е мястото.
ibogdanov - специалист
pavkatay написа:
интересува ме технологията за закрепването на гипсокартонените плоскости на стената на баня с дюбели(четох някъде във форума , че може и без конструкция). как точно става подравняването и нивелирането на плоскостите-какво се подлага под тях и как се обработва фугата ,която остава между гипсокартона и плочките на пода-тях мисля да не ги махам а да редя върху им новите.
сега тъкмо довършвам моята баня. ако искаш снимки ще ти пратя да видиш. Основата е тухла 4'ка. Има лека замазка и е грундирана с хидроизолация от рода на Уотътблок или подобна. Върху нея лепиш или с топки или на гребен ( ако е гладко и право ) със зеления гипс картон, фугите са уплътнени с битумни ленти. С такива ленти се прави и връзката между стените и пода. Гипскартона се грундира и запечатва с течна хидроизолация ( грунд и течно фолио на Мурексин), пода.... знам ли, за там съм приготвил пак битумна изолация. нанася се с четка или валяк. После лепиш теракота без да се притесняваш.

Ако са ти много криви стените или не са вертикални е добре да смъкнеш цялата мазилка и от там по познатия начин. При мен няма един прав ъгъл и заради това се отказах от душ кабината. Разликите стигаха до 15 сантиметра !!!! Само "изправих" вертикала.
ibogdanov - специалист
ето снимките .... правени са с телефона ми и не са особено качествени, но мисля, че ще добиеш представа.

за съжаление нямам снимки от етапа преди изолирането и лепенето на ГК то..

началото...
Изображение

след няколко месеца и една зима в която замръзнаха тръбите в бетона на основите се доакрах до тука - зелепен и грундиран гипс картон. дюбелите са за презастраховане. може и без тях
Изображение
Изображение
фугите и ъглите са обработени с битума и отгоре е залепена пак битумна лента. има избор на ленти за изолиране, но аз позлвах такива, защото са ми без пари. картона седи синкав, защото грунда е син и тонира стените.

Изображение - преди да започна нанасянето на хидроизолационото фолио.
Добре е да се нанася дебел слой и да се повтори поне два пъти. В упътването пише да се докара поне 1 мм слой.
При мен се получи след 3 ръце и около 22 литра от изолацията. Доста скъпо ми излезе ...

Изображение
Ето и финалния вид на стените след 3 ръце.
За пода - снимки след няколко дена.
Но ще е аналогично
pavkatay - майстор
много благодаря за детайлното разяснение, и пожелавам успех и спорна работа и на двама ни :)
pavkatay - майстор
до masterval : а що се отнася до мястото, където трябва да питам нещо за ремонта на банята - мисля че е точно ТУК :razz:
ibogdanov - специалист
хехехее :)) мерси за пожеланието.
радвам се че съм ти бил полезен.
ако имаш още питанки - давай
Time2Burn - специалист
Е*аси.......... Залудо работи, залудо не стой.... Какви са тези изолаций? Тук е раздел бани, а не басейни....
  • 1
  • 2

Тема "за гипсокартона в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: