Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vreden - специалист
Здравейте,много моля за съвет как да направя наклоните на пода.Ще имам преграда за душа.Чудя се въобще нужен ли е наклон за сифона извън душ кабината.А за душ кабината на такова малко разстояние как да направя наклоните,на две или четири полета.До колкото съм чувал майките се пускат от ъглите на банята към сифона,но в моя случай е по друго.И въобще да ви кажа имам някои неясноти,като например,ако работя с големи плочки 30x30 например и се падне така ,че плочката застъпва чупката м/у две полета какво се прави.Моля ви помагайте,че съм на зор.

Прикачен файл

баня.JPG
баня.JPG (13.65 KиБ) Видяна 9000 пъти
Time2Burn - специалист
Тази преграда борд ли е? Първо правиш преградата ако е от плочки ( 5 на 5см итонг ) После правиш голямото поле като почваш с 4 плочки от сифона, като ги редиш на ромб. Получават се 4 равнини. като го направиш влизаш и правиш вътре под душа по същия начин. Накрая обличаш коритото отгоре със 7 см плочки а потбива си го изкърпваш както ти идва спрямо наклона и това е. Фасулска работа :wink:
vreden - специалист
Ами мисля да е без борд направо лайсната на преградата.Възможно ли е така?И за наклона да питам.Така както ми обясняваш,разбирам ,че замазката май равна трябва да е,а наклона да си го правя с плочките.Така няма ли да вземе повече лепило.Аз сега трябва да почвам замазката и за това се чудя.Абе мани само чудене по тая мойта къща.Опитвам се всичко сам да правя и положението е.... :) .Та така давайте акъл ,че не мога да проумея точно тез наклони.На таз тясна баня.как да изтегля четири полета?
pipbel - майстор
vreden

Браво бе, баня 5.1м2 била тясна.... :shock:
Мойта е 3.8 м2 и пак не се оплаквам.

Не се чуди, ами действай. Тя работата сама ще ти подскаже.
Time2Burn - специалист
по - добре с борд, хем ще отделиш помещенията. Замаската трябва да е с минимален наклон към сифона, примерно сантиметър на метър. Дори само с 4 плочки пак имаш 4 равнини. Бях писал подобна тема, там е обяснено по - научно как се редят плочките на ромб и как се създава наклона.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... A%EE%F0%EE
vreden - специалист
Добре де,защо само на ромб ми препоръчвате да слагам плочките,ами по успоредност на стените как става,а и тва със замазката казваш сантиметър на метър ама като направа четири полета,нали се получават четири триъгълника.Ако ми се падне плочката на чупката м/у два триъгълника какво се прави.Абе сигурно съм голям досадник ама моля ви споделяйте,че на мен нещо не ми ли е напълно ясно,мира нямам. :?:
Time2Burn - специалист
Ще завъртиш в кръг, няма на триъгълници да я правиш. На ромб е по - готино и по - добре се прикриват успоредностите в стените, тоест клиновете не се забелязват.

Тема "Баня с два сифона. Как да направя наклоните?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: