Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bairon - помощник
Здравейте, как мога да облека тази конструкция и тръбата за мръсния канал възможно най-ефектно. В помещението има казанче, бойлер, пералня и мивка т.е. е сухо - без душ...
Разглеждахме доста конструкции от ГК, но търсим нещо подходящо за нашия случай. На снимката се вижда, че конструкцията на казанчето идва под прозореца и ни ограничава малко.
Може не само с ГК да го правим - ниши, форми, а и с други елементи за лепене например...
Ще сме благодарни на всякакви идеи, че сме в задънена улица.
Изображение
Илиян Илиев™ - майстор
Най-традиционното обличане е тухли, мазилка и плочки(шпакловка, там където не са предвидени плочки). :wink:
firebrand - специалист
Лепите ютонг за стената около казанчето и тръбата, а отпред гипскартон ,шпакловка плочки.
Апрозореца в какво Ви ограничава?
boltik - специалист
Все още можете да скриете червената тръба в дясно в зида и да решите един проблем.Също можете да преместите казанчето в дясно и да спечелите място.Все още. :)
sspoko - специалист
Разстоянието което остава под прозореца ми се вижда малко защо не намалиш дължината на свързващата тръбе и да го преместиш, така ще си осигориш повече варианти за обличане а и ще избегнеш чупките. Мисля че варианта с ниши над казанчето би се получил добре и от практична и от естетична гледна точка.
chapara - майстор
Според мен казанчето(Структурата) могат да минат плътно в дясно,пред тръбата (мръсния канал) и дясната вертикала да се укрепи в дясната стена.След това гипскартон до тавана, или Геобразно или с ниши :idea:
tassel - специалист
chapara написа:
Според мен казанчето(Структурата) могат да минат плътно в дясно,пред тръбата (мръсния канал) и дясната вертикала да се укрепи в дясната стена.След това гипскартон до тавана, или Геобразно или с ниши :idea:
Много плътно ще дойде гърнето до стената и няма да е удобно мисля.
chapara - майстор
tassel написа:

Много плътно ще дойде гърнето до стената и няма да е удобно мисля.
30 см от центъра са достатъчни,пък може да се направи така че да подмине вертикалата на прозореца.Т.е. да се долепи казанчето до мръсния канал.
bairon - помощник
благодаря за идеите. аз гърнето няма да го мърдам до стената. това ще е положението му. Просто искам нещо като идеи за форми на ГК - ниши ли ще са, правоъгълници ли, овална форма ли и т.н. нещо което да стои добре наистина за нашите размери, положение и присъстващи уреди(бойлер се вижда, пералня). и съответно дали цялата конструкция да е от ГК , а примерно и някакви допълнителни декорации от тапети, самотен фриз от плочки или рисунка...някакви семпли но дизайнерски решения за това малко място.
emil_v r - майстор
Още една идея ...
казанчето обличане с картон и фаянс до нивото на казанчето , под прозорецът.
Отгоре , хор. плоскост с някакво камъче с цвета на фаянса.
От казанчето нагоре тръбата се облича със същите ламели, вертикални , като окаченият таван , ако е с алуминиеви такива.
Най - прибрано е ...

Тема "идеи за обличане на вградено казанче+тръба за мръсен канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: