• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kaloyanova - напреднал
Здравейте, и аз имам проблем с банята.
По проект както виждате са наредени - WC, мивка и душ/вана/ - всички на една стена. Все ми се струва, че като се сложи гърнето като се влезе ще се удрям в него!!!! :-D
Въпросите ми са:
С вграденото казанче пести ли се място и от така дадените размери според вас ще има ли възможност да поставя такова?
Мога ли да извъртя тръбата на мръсния канал /под ъгъл/- така както е на втората схема, без да има проблеми?

Мисля да слагам душ-преграда, но само от едната страна и то до половината на банята- да не си затварям прозореца/ на който много се радвам :) / и в тази връзка мислите ли че е практично да не поставям навсякъде плочки а само около душ пространството ?

Благодаря !!!

Прикачен файл

2razmeri.jpg
2razmeri.jpg (15.9 KиБ) Видяна 7042 пъти

Прикачен файл

razmeri.jpg
razmeri.jpg (15.85 KиБ) Видяна 7042 пъти
plumber - специалист
Най-късото седало е на Идеал Стандарт,Сан Ремо.Около 48 см излиза напред .Ако имаш къде да вкараш казанчето,в смисъл стена,си спестява 20-тина см.Ако мислиш да го слагаш в куфар няма никакъв смисъл.Канала може да се премести ако стената е достатъчно дебела за да влезе 110-ката.И все пак трябва да го види майстор за 100 процента сигурност,че не се знае . И според мен е по-практично да сложиш навсякъде плочки,че от влагата става мазало.Не е чак такова помещението че да си позволиш други настилки :)
vidrata - специален-специалист
Плумбер сядал ли си на такива малки "кенефчета" .Аз им викам "за китайци" ,като седне мъж оная му работа остава ня вън и ако е пийнал сети се кво става :lol: .
plumber - специалист
В случая е спестено от задната част на седалото.Отвора си е стандартен,не е като моноблок Корона на Севлиево :wink:
Антония - специалист
С вграденото казанче пести ли се място и от така дадените размери според вас ще има ли възможност да поставя такова?
Според мен се пести място, поне десетина сантиметра, ако не и повече. Geberit имат модели вградени казанчета, които са супер тънки. Ние сме с Grohe, които са двойно по-дебели, и пак стои много по-прибрано отколкото моноблок.
Мисля да слагам душ-преграда, но само от едната страна и то до половината на банята- да не си затварям прозореца/ на който много се радвам Smile / и в тази връзка мислите ли че е практично да не поставям навсякъде плочки а само около душ пространството ?
Сложих плочки само около душа и на пода, заградих със стъклена преграда, останалата част от помещението е на латекс Levis за бани -- къпя се с вряла вода (демек много влага във въздуха се разнася) и въпреки това няма никакъв проблем със стените. А дори нямам прозорец, разчитам само на вентилатор, пък бил той и мощен :)

Ако питаш мъже -- всички ще ти кажат "Слагай плочки до тавана" :) Какво да ги правиш, свикнали са така от едно време, когато нямаше специализирани продукти за банята и мухълът беше кажи-речи неизбежен. И аз водих няколко словесни битки с майсторите, едно за латекса, две за сифоните на пода (настоях, че искам да има такъв само под душа, не и в средата на банята, "резервен" както го наричаха те, и не сгреших). Ако планираш внимателно всичко, според мен може да избегнеш много излишности.

Успех с ремонта :)
kaloyanova - напреднал
Много искам да е вградено казанче - изглежда ми доста по-хигиенично, а и по-красиво.
Незнам дали ще може да се сложи в стената - там са тръбите и да ви попитам - какъв майстор да търся за поставянето - ВиК или фаянсаджия или можем и сами да го направим...???

Антония - може ли да приложиш една снимка на банята си? Много ми е интересно как е станало.Около мивката също ли е боя? Преди да боядисаш на какво бяха стените - нещо по специално като замазка прави ли? И докато се къпиш би трябвало по боята да се образува конденз нали? Въпроса ми е след това - като изсъхне не стои ли на петна и налага ли се да ги почистваш?
Май, май много станаха въпросите :)
То и моя мъж не ще и да чуе за боя в банята,/спомня си как преди 20 год. в неговия апп. боята падала на люспи от стените/ ама ако го убедя с достатъчно добри агрументи може и да стане .....
galin.com - специалист
Кaloyanova, имаш лееека грешка от 10 пъти в размерите на чертежа. :cool:
kaloyanova - напреднал
galin.com - гледах, гледах и не мога да си намеря грешката :?
Ако имаш предвид стената/ 165 см/ където е вратата - Самата врата е около 75-78 - широка - /нямаше я все още докато мерих/ и е плътно до ъгъла...
ааааа, май схванах - писала съм мм, а те са см.....
:lol: :lol: :lol:
хвана ме на тясно :-D
vidrata - специален-специалист
Калоянова имаш ли нещо общо със село Кости???????
kaloyanova - напреднал
Не, нямам. Може и да съм ходила там, не си спомням :? ...... а иначе го знам селото.
  • 1
  • 2

Тема "Мръсен канал+казанче за вграждане+пестене на място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: