Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tubleron - специалист
Здравеите,започнах ремонт на банята и стигнах до душ кабината.Много мои познати ме посъветваха да махна коритото.Така и стана. Само че маистора не знае как да направи берт за да спре оливането на водата.Иска да я монтира направо на пода без да го повдига или прегравда по някакав начин.Бихте ли ми пратили някоя друга снимка на такава душ кабина,която е без коритото за да вземем някоя идея.Благодаря предварително
plumber - специалист
Отиваш в Мартинели и си купуваш лайсна от кориан(май така беше)Лепи се на пода със силикон а кабината се монтира върху нея.Другия вариант е да си иззидаш бордче и да се облепи с лочки,мисля че няма проблем дори и плочките да са залепени.Сифона как е?На РVC Ф 50 или има сифон?Щото ако е на фитинг 50,както предполагам ще трябва да преправяш ако искаш да няма корито.
tubleron - специалист
plumber написа:
Отиваш в Мартинели и си купуваш лайсна от кориан(май така беше)Лепи се на пода със силикон а кабината се монтира върху нея.Другия вариант е да си иззидаш бордче и да се облепи с лочки,мисля че няма проблем дори и плочките да са залепени.Сифона как е?На РVC Ф 50 или има сифон?Щото ако е на фитинг 50,както предполагам ще трябва да преправяш ако искаш да няма корито.
Сифон си има,това не е проблем.Само искам да уточня че душ кабината не е квадратна(прав ъгъл,а крива.Колко струва тази лаисна в Мартинели??
jpelev - помощник
Ето една идея от мен. Кабината е хванта в стената с дюбели, а на пода е залепена със силикон. Слагаш долната лайстна на плочките, очертаваш кривата, после с ракета режеш плочките по очертанието. Лайстната се явява на най-високата точка и е нещо като борд, след нея наклона е към вътрешния сифон.

Прикачен файл

S5004673 (Medium).JPG
S5004673 (Medium).JPG (60.01 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

S5004674 (Medium).JPG
S5004674 (Medium).JPG (55.84 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

S5004675 (Medium).JPG
S5004675 (Medium).JPG (49.46 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

S5004676 (Medium).JPG
S5004676 (Medium).JPG (62.77 KиБ) Видяна 4696 пъти
battoni - специалист
Лайсната трябва да е около 150-200лв.
plumber - специалист
battoni написа:
Лайсната трябва да е около 150-200лв.

Някъде там.Ако не бързаш мога да попитам утре колко струва и ще ти пиша.Какъв размер е ?Овална нали?
tubleron - специалист
jpelev написа:
Ето една идея от мен. Кабината е хванта в стената с дюбели, а на пода е залепена със силикон. Слагаш долната лайстна на плочките, очертаваш кривата, после с ракета режеш плочките по очертанието. Лайстната се явява на най-високата точка и е нещо като борд, след нея наклона е към вътрешния сифон.
Не разбрах къде се режат плочките.Такава лаисна си имам в комплекта . Маистора иска да направи нещо като подиум на които да стъпи душ каб. В тази лаисна са колеленцата,не е ли проблем като се пълни (лаисната)с вода,и как водата се изтича от нея.Ако я разпробия на няколко места с боргия дали ще стане??А също ми дадоха идея да напълня коритото със цимент или нещо такова и да го монтирам-нямало да се спука като е напълнено. :?:
plumber - специалист
Ква лайсна имаш,кориан или долната част на кабината?Недей пробива бе!Тва да не ти е пробиванка.Водата се изтича,няма страшно.Е като имаш корито защо аджаба ще правиш борд.Притеснява те коритото ,защото някой ти казал нещо.Чудни хора :)Слагай си коритото не се занимавай с глупости.Отдолу си има профили които го държат да не се избуши.Ако няма значи е оребрен самия акрил,така че няма страшно.За твое успокоение можеш да подложиш итонг или нещо друго в средата отдолу за да не се гъне коритото.Искам да видя човека дето може да напълне коритото отдолу с разтвор :lol: :-D и да му стисна ръката :)

Тема "Въпрос за душ-кабина-Спешно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: