• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
deianr - специалист
И аз имам такъв проблем, но пробвах с универсално дистанционно, което на другия телевизор работи под всякакви ъгли и разстояния, но на един Panasonic хваща трудно. Малко по-добре от оригиналното дистанционно, което трябва да е точно насочено, но все пак не като на другия ТВ. Та си мисля, че причината е в инфраред приемника на телевизора, а не в дистанционното. Има ли как да се увеличи чувствителността на "окото" на телевизора или направо се сменя?
LZ - специалист
Първо може да се пробва с почистване на приемника и промяна на местоположението му за по-добро приемане.
Може и да се смени, но не мисля че е необходимо
emil_v r - майстор
Олелее , майкооо , ма не бръзай да сменяш ,че ще скапеш хептем дистанц.
Казах ти как да поставиш диагнозата , и ако има разлики тогава да сменяш . Виж и ЛЗ -почисти си приемника , човека добре ти казва .
Убеден съм че е от дистанционното.
Почистих го рязлика няма.Намерих тука едно дистанционно от FUNAI то се оказа че са същите елементи като на SAMSUNG и двата резонатора са същите :lol: Смених първо LED-a - няма разлика, после и резонатора.Имаше и един транцистор.Викам и него да сменя кат съм тръгнал.Йок :? Май ще се ходи за ново дистанционно.
mitcd - специалист
emil_v r -ако е прекъснал кварца, ще светне на "куково лято" .Кварца е най-срещания проблем(освен бутоните).Кой не е изтървял дистанционното ? Оправял съм повече от ~ 30.Не че гарантирам за твоето на 100%,просто не е при мене.
emil_v r - майстор
даа , ма на него му свети , макар и по- слабо !
ха ,ха ,ха !

Аз съм пък оправял едно , но поне 30 пъти :-D
Wishmaster-ruse - специалист
това че неговото свети не е мерило за това че правилно работи при спукан кристал на кварца съм имал случаи пак да мига диода.
Ако не сте пробвали с един радио приемник пак можете да чуете как работи генератора на дистанционното пуснете радиоприемника на АМ 981KHz и доблежете пулта до антената и ще чуете генератора когато натисте копче ако не на тази честота пробвайте все ще излезе някъде.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дистанционните" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: