От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
нед мар 13, 2022 8:02 amsilent написа:
Аз имам хибридна система 4ри въртящи цифрови и 4ри стационарни аналогови и 2тб диск...в момента съм оставил да работят само въртящите...за мен те са по удобните....но ти си знаеш.... Купи си коаксиал със захранване...ситуацията с корозията я има но колегата е попресилил нещата в общия случай ще кара години
Как работят въртящите при теб. В смисъл патрулират от точка до точка предполагам. Колко може да издържи механиката при ежедневно въртене. И друго ми е интересно когато камерата е на опция постоянно патрулиране то опцията запис само при засичане на движение би следвало да не работи и камерата ще записва всичко от до, или бъркам. Не искам комбинирани кабели защото половината камери ще са на минимум 50 метра и пада на напрежение ще е голям. Но на 10 метра от всяка има удобно често за захранване, вярно че всяка трябва да си има отделно захранване ама няма как. За някои от камерите ще трябва комбиниран кабел със носещо въже и там мисля да е мед жилото заради постоянното лашкане от вятъра.
fox_vt - майстор
нед мар 13, 2022 9:49 pmmuhala написа:
вт фев 22, 2022 4:44 pmvalentino76bs написа:
За 4 камери колко трябва да е записващия диск да може да се върне около 7-10 дни?
При мен е около 10GB за 24ч при една камера 2Mpx.
При теб ще е около 80гб/ден. при 4 камери 4Mpx
Доста як NVR ще ти трябва.
Това при какъв запис е, непрекъснат или само като има движение?
silent - майстор
Моите работят като стационарни...но удобството да ги завъртиш от разстояние за да видиш нещо което те интересува в този момент е голямо....
muhala - майстор
вт мар 15, 2022 2:14 pmfox_vt написа:
нед мар 13, 2022 9:49 pmmuhala написа:
вт фев 22, 2022 4:44 pmvalentino76bs написа:
За 4 камери колко трябва да е записващия диск да може да се върне около 7-10 дни?
При мен е около 10GB за 24ч при една камера 2Mpx.
При теб ще е около 80гб/ден. при 4 камери 4Mpx
Доста як NVR ще ти трябва.
Това при какъв запис е, непрекъснат или само като има движение?
Непрекъснат запис с h265 кодиране
fox_vt - майстор
Да изровя тая стара тема. Камерите от темата работят но сега искам да сложа и на тъщата. Имам един малко глупав въпрос не се смейте много. Тези PoE камери които само ютп кабел отива до тях трябва ли им Интернет за да работят. В смисъл като изключим гледането от далеко,при самия запис,самата връзка между камерата и NVR ползва ли интернет щом кабела е за Интернет. Няма жичен интернет там а се приема от мрежата мисля на мтел или вивател и от там рутера и т н но ме притеснява дали ако трябва як интернет дали ще стане или да карам на старата схема обикновенни аналогови камери и коаксиал.
MamaMy - майстор
Не ти трябва интернет, а кабела се води мрежови, а не интернет. Камерите които са POE се захранват през същия този кабел. Ако DVR (за аналогови камери) или NVR (за цифрови камери) също е POE, то всичко се захранва през неговото захранване. Препоръчвам NVR с цифрови камери. Нищо не забива и са много по-надеждни. Може и без POE устройства, но тогава до всяка камера освен UTP или FTP кабел трябва да ходи и захранващ кабел. Може да се осигури и непрекъсваемо захранване независещо от проблемите по мрежата, но няма нищо общо с UPS.
Камерите трябва да са монтирани така, че всяка да вижда (пази) някоя от другите. Така системата се самоохранява. Част от камерите е хубаво да са прикрити, докато част от тях са явни. Между явните може да се наслагат и фалшиви (стари, изгорели, негодни) камери с кабели до тях. Важно е и навсякъде да се налепят стикери, че има видео наблюдение. Те вардят най-добре.
Препоръчвам системата да се изгради от специалист. Всеки лев похарчен за него се връща многократно. Имам подходящ човек отговарящ за всичко от проектиране до последваща поддръжка, обновяване и дори връзка с полицията при щета. При поемане на ангажимент от негова страна консултациите са безплатни. Транспорта не е проблем. Има изградени системи на поддръжка в цялата страна.
fox_vt - майстор
Благодаря за разяснението. Значи трябва да търся NVR и PoE камери. Мрежовия кабел някакви препоръкище гледам да е качествен и за външни условия може би Cat6 или нещо друго. Непрекъснато захранване е хубаво но ако тока спре за дълго става сложно особенно с нощния режим. Как стои въпроса с стартиране след като тока е спирал. Проблема е че половин година няма да има никой там инсе надявам всичко да тръгва само след идване на тока както аналоговата система.
MamaMy - майстор
Няма проблеми със стартирането. С непрекъсваемото захранване системата може да работи само на акумулатор с месеци. Зависи колко голям ще монтираш. Моя човек има една изградена система в балкана. Просто една от многото дърварски фирми. Тях ги задължиха и дори по камионите инсталираха камери. Та шефа на тази не е от стиснатите и заради кофти мрежата , често спиране на тока и много токови удари се нави на нашия вариант (между другото специално за него го изрових). Дори осигури 2 акумулатора по 100Ач от камион (поради по-дълги трасета тяхната мрежа е на 24 волта). През вече миналата година се обади, че всички камери са спрели. Он лайн връзка с NVR нямаше и моя човек награби снопа с кабели и няколко захранвания и отпраши. Като се прибра беше много весел. Оказало се, че преди месец при тях имало буря и едно дърво паднало и скъсало кабела който идвал от ведомствен трафопост. Местния електричар вързал каквото вързал и подал 400 волта към тяхното хале. Опукали компютри и друга техника, но камерите си работели и никой за нищо не се усъмнил. Да, ама не. Първичната част на захранването опукала, но вторичната нали е буферирана с як акумулатор си работи и е държало повече от месец само на него. Това е NVR със SSD хард диск и със 7-8 камери. Единствената щета по системата беше това захранване. :-D
Nimi - специалист
Да не забравяме, че PoE камерите и комутаторите работят на 48-52V. Ще трябват две отделно захранвания с отделни акумулатори. Едно на 12V за NVR-а и едно на 52V за PoE мрежата.
Правя го често където захранването може да има проблеми.

Тема "Охранителни камери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: