От мобилни телефони до цифрови камери
tundrata93 - специалист
Здравейте,смених кабела на ярмомелката ми до пускателя и след него до електромотора фазите са спазени.Пуснах ярмомелката работи си и за финал реших да закрепя на мястото пускателя и ярмомелката не тръгва бучи.Трите фази са налични.Мотора не тръгва само бучи.Въпроса ми е възможно ли е контактора с термозащитата да са се прецакали.Той е на 40 години както беше и кабела.Благодаря ви.
Николов Н. - специалист
Ако се включва кантактора,провери дали на изхода му имаш 3-те фази също и след защитата. Виж за разскачен/разхлабен проводник.
tundrata93 - специалист
нед ное 16, 2025 8:12 pmНиколов Н. написа:
Ако се включва кантактора,провери дали на изхода му имаш 3-те фази също и след защитата. Виж за разскачен/разхлабен проводник.
На входа на контактора има 3 фази на изхода също на термозащита пак и до самия електромотор достигат 3 фази и нула си има.
prasse - специалист
Не мери 3 фази, ами мери три линии. Демек 3х400VAC между отделните фази. Мери кабела директно преди да го закачиш на клемореда на мотора (откачен от намотките).
На два от полюсите имаш еднородна фаза.
Последна промяна от prasse на нед ное 16, 2025 9:49 pm, променено общо 1 път.
tundrata93 - специалист
нед ное 16, 2025 9:40 pmprasse написа:
Не мери 3 фази, ами мери три линии. Демек 3х400VAC между отделните фази. Мери директно на клемореда на мотора.
На два от полюсите имаш еднородна фаза.
Благодаря за съвета!
prasse - специалист
нед ное 16, 2025 9:48 pmtundrata93 написа:
Благодаря за съвета!
[/quote]
Малко редактирах... (Мери кабела директно преди да го закачиш на клемореда на мотора (откачен от намотките)).
Последна промяна от prasse на нед ное 16, 2025 10:00 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Абе Тундра, бива ли такива ми ти работи бре? :shock:
:partyman:

Тема "Ярмомелка Пускател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: