От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy - майстор
aleksnp - специалист
Имах няколко години такъв Дейзър, ползвах го служебно. На някои кучета, действаше и агресията им изчезваше и дим да ги няма, но на други действаше, като озлобител и имаше обратен ефект.
hidrazin - майстор
вт ное 18, 2025 2:44 pmvazai написа:
30г. се ЗАНИМАВАХ с електроника.
Аха. ВЕРВАМ ти!!!
:partyman:
вт ное 18, 2025 3:43 pmaleksnp написа:
Имах няколко години такъв Дейзър, ползвах го служебно. На някои кучета, действаше и агресията им изчезваше и дим да ги няма, но на други действаше, като озлобител и имаше обратен ефект.
Казваш като при хората и алкохола едни се смеят и се веселят други се озлобяват и се бият.
На мен не ми трябва да го ползвам в градинката пред блока.
Трябва ми да го включа у дома и кучето от горния етаж или да побеснее или да спре да лае.
aleksnp - специалист
Закрепваш дейзъра на дронче и през терасата нагоре....
DMN - майстор
Еха! В последно време не влизам много във форума, но сега надникнах и тая тема ме провокира да пиша, щото напълно разбирам автора.
С условието, че обичам животните, стига обаче да не ме лаят, щото тогава хич не ги обичам :-D . Отдавна съм си взел един джобен кучегон, понеже ежедневно се движа с велосипед, а кучетата много ни се зъбят на нас, макар че това време поне при нас вече мога да кажа, че отмина - няма ги вече ония бездомни глутници, които са ме обграждали и единственият ми щит е бил велосипедът, слизам от него и той ми е оръжието, както и да е.
Кучегонът, който имам излъчва звук с честота 25 килохерца(това пише в данните), макар че аз чувам някакъв звук, който в никакъв случай не е 25 килохерца, то няма и как да го чуя такъв.
Абе ще му закача един осцилоскоп и ще покажа, ама не баш сега... :-D
Та, кучегонът мога да кажа, че ми е вършил добра работа, но не на 100%!
Явно зависи от психологията на кучето.
Какво съм забелязал: Трудно влияе на кучета, които са на собствена територия, например в двор(има и изключения).
Силно влияние има обаче на кучета, които са бездомни или са навън, не на своя територия. Тогава ефектът е поразяващ(не винаги)! Аз съм виждал големи и страшни песове, как са се нахвърляли върху човек(мой приятел) и в момента, в който им "свирна" с кучегона буквално да се навират под джипката от страх!
Две овчарски кучета(със стадо овце) в гората се нахвърлиха с лай върху мен, в момента, в който им свирнах с кучегона, и двете като по команда млъкнаха и се заковаха на място около 3-4м. от мен. Той пък овчаринът, взе че излезе познат, след като вече се приближихме. От деца се знаем, пък аз го знам, че трудно мисли, така че едва ли си е помислил нещо, просто и той си остана изумен :-D .
И още много други примери и случки.
Та към автора: Според мен щом се занимаваш с електроника би трябвало да знаеш, че този звук, който влияе на кучетата - 25 килохерца, няма как да премине през стена, освен ако не е от някакъв супер мощен звукоизточник, и то пак ще трябва да се разчита и на интерференцията, и на изключителния слух на кучето. :)

Тема "Да направим кучегон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: