От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy
- майстор
28 мнения в "Да направим кучегон"
вт ное 18, 2025 3:43 pmaleksnp написа: Имах няколко години такъв Дейзър, ползвах го служебно. На някои кучета, действаше и агресията им изчезваше и дим да ги няма, но на други действаше, като озлобител и имаше обратен ефект.Казваш като при хората и алкохола едни се смеят и се веселят други се озлобяват и се бият.
На мен не ми трябва да го ползвам в градинката пред блока.
Трябва ми да го включа у дома и кучето от горния етаж или да побеснее или да спре да лае.
DMN
- майстор
Еха! В последно време не влизам много във форума, но сега надникнах и тая тема ме провокира да пиша, щото напълно разбирам автора.
С условието, че обичам животните, стига обаче да не ме лаят, щото тогава хич не ги обичам
. Отдавна съм си взел един джобен кучегон, понеже ежедневно се движа с велосипед, а кучетата много ни се зъбят на нас, макар че това време поне при нас вече мога да кажа, че отмина - няма ги вече ония бездомни глутници, които са ме обграждали и единственият ми щит е бил велосипедът, слизам от него и той ми е оръжието, както и да е.
Кучегонът, който имам излъчва звук с честота 25 килохерца(това пише в данните), макар че аз чувам някакъв звук, който в никакъв случай не е 25 килохерца, то няма и как да го чуя такъв.
Абе ще му закача един осцилоскоп и ще покажа, ама не баш сега...
Та, кучегонът мога да кажа, че ми е вършил добра работа, но не на 100%!
Явно зависи от психологията на кучето.
Какво съм забелязал: Трудно влияе на кучета, които са на собствена територия, например в двор(има и изключения).
Силно влияние има обаче на кучета, които са бездомни или са навън, не на своя територия. Тогава ефектът е поразяващ(не винаги)! Аз съм виждал големи и страшни песове, как са се нахвърляли върху човек(мой приятел) и в момента, в който им "свирна" с кучегона буквално да се навират под джипката от страх!
Две овчарски кучета(със стадо овце) в гората се нахвърлиха с лай върху мен, в момента, в който им свирнах с кучегона, и двете като по команда млъкнаха и се заковаха на място около 3-4м. от мен. Той пък овчаринът, взе че излезе познат, след като вече се приближихме. От деца се знаем, пък аз го знам, че трудно мисли, така че едва ли си е помислил нещо, просто и той си остана изумен
.
И още много други примери и случки.
Та към автора: Според мен щом се занимаваш с електроника би трябвало да знаеш, че този звук, който влияе на кучетата - 25 килохерца, няма как да премине през стена, освен ако не е от някакъв супер мощен звукоизточник, и то пак ще трябва да се разчита и на интерференцията, и на изключителния слух на кучето.
С условието, че обичам животните, стига обаче да не ме лаят, щото тогава хич не ги обичам
Кучегонът, който имам излъчва звук с честота 25 килохерца(това пише в данните), макар че аз чувам някакъв звук, който в никакъв случай не е 25 килохерца, то няма и как да го чуя такъв.
Абе ще му закача един осцилоскоп и ще покажа, ама не баш сега...
Та, кучегонът мога да кажа, че ми е вършил добра работа, но не на 100%!
Явно зависи от психологията на кучето.
Какво съм забелязал: Трудно влияе на кучета, които са на собствена територия, например в двор(има и изключения).
Силно влияние има обаче на кучета, които са бездомни или са навън, не на своя територия. Тогава ефектът е поразяващ(не винаги)! Аз съм виждал големи и страшни песове, как са се нахвърляли върху човек(мой приятел) и в момента, в който им "свирна" с кучегона буквално да се навират под джипката от страх!
Две овчарски кучета(със стадо овце) в гората се нахвърлиха с лай върху мен, в момента, в който им свирнах с кучегона, и двете като по команда млъкнаха и се заковаха на място около 3-4м. от мен. Той пък овчаринът, взе че излезе познат, след като вече се приближихме. От деца се знаем, пък аз го знам, че трудно мисли, така че едва ли си е помислил нещо, просто и той си остана изумен
И още много други примери и случки.
Та към автора: Според мен щом се занимаваш с електроника би трябвало да знаеш, че този звук, който влияе на кучетата - 25 килохерца, няма как да премине през стена, освен ако не е от някакъв супер мощен звукоизточник, и то пак ще трябва да се разчита и на интерференцията, и на изключителния слух на кучето.
geordgeo
- специалист
Имам кучегон като тоя от клипа, мерил съм му честотата на излъчване - 22.7kHz излезе при мен, някъде му имам и схемата, транзисторна е. Действа, но... смених му пиезото, оригиналното си беше зле. Това, което му сложих е от дистанционно управление за телевизор (да, някакво немско е като марка) и с него определено нещата са по-сполучливи. Действа на повечето кучета, към които съм го насочвал, докато съм с велосипеда, но 100% успеваемост е невъзможна, понякога се налага да слизам от колелото и да се зъбя на псето, което (може би) е глухо (за тази честота)...
Та не знам как ще стане тая работа със звука през бетона, няма шанс...
Та не знам как ще стане тая работа със звука през бетона, няма шанс...
Тема "Да направим кучегон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература