От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
чет яну 29, 2026 2:38 pmchano3891 написа:
Вентилатора е на 22в. троината букса w,v,u . На буксата дето пише 22 v и pan е само микроключето за кошницата.
Това не може да е така. Буксата CN2 е свързана към съпротивления 47 килоома, които са връзки към процесора.
Не допускам процесора да захранва директно вентилатора.
zz_stefanov - майстор
Много дебели писти са му поставили на това микро ключе.
Има още една платка с индикация и бутони по нея освен тази с Rx/Tx други букси има ли?
kozl - майстор
Тези 22 волта с мъка ги проследих, че пистата им води в посока към релетата и ми хрумна неква тъпа мисъл.
chano3891 ключето под кошницата има ли 2 позиции - нормално затворени и нормално отворени контакти?
Да не са объркани тези позиции и като кощницата натисне - късо и ерфрайера не работи.
Аз за това зададох въпроса:
kozl написа:
А ако не е поставена кошницата и не е натиснат бутона, работи ли без кошница?
Тъпо ми се струва, но допуснах, че като се окъси захранването 22V, вентилаторът не работи, а и вероятно релето за нагревателя се блокира.
И двете релета на снимката YX202-S-105DMF са за 5 волта.
chano3891 - специалист
Платката е готова . Оказа се не хубаво ецната платка между две писти.
kozl - майстор
Откъде от платката е свързан вентилаторът?
chano3891 - специалист
чет яну 29, 2026 8:07 pmkozl написа:
Вентилатора е BLDC. U V W буксата.
Вече ядем печени крилца.
Всичко е готово.
Не ецнатата част от платката е пот съпротивлението 0 om. Срещу белия резистори r100

Прикачен файл

IMG_20260129_215451.jpg
ESPACE - майстор
Стриктен качествен контрол е минало това изделие преди да напусне завода. :)
kozl - майстор
чет яну 29, 2026 9:51 pmchano3891 написа:
Вече ядем печени крилца.
Всичко е готово.
Не ецнатата част от платката е пот съпротивлението 0 om. Срещу белия резистори r100
Всъщност точно там платката е проектирана за проблем, та и аз го възприех като връзка с GND.
Разглеждайки снимката, късото приемам, че е било при моста "0", под който минава писта от масата GND.
Иначе логически не се връзва такъв дълъг път за маса до куплунг CN9, при условие, че има толкова по кратки места за връзка #-o
Ама некакси това ми е убягнало в логиката и го виждам чак сега.

То и аз се заиграх с китайска платка за автомат за плъзгаща врата, която даваше късо. Свалям я возя я двадесетина километра до вкъщи и късото го нема :shock: и така 2 пъти.
Така и не открих къде е ставало късото. Останаха ми само съмнения.
chano3891 - специалист
пет яну 30, 2026 8:01 amkozl написа:
чет яну 29, 2026 9:51 pmchano3891 написа:
Вече ядем печени крилца.
Всичко е готово.
Всъщност точно там платката е проектирана за проблем, та и аз го възприех като връзка с GND.
Разглеждайки снимката, късото приемам, че е било при моста "0", под който минава писта от масата GND.
Иначе логически не се връзва такъв дълъг път за маса до куплунг CN9, при условие, че има толкова по кратки места за връзка #-o
Ама некакси това ми е убягнало в логиката и го виждам чак сега.

То и аз се заиграх с китайска платка за автомат за плъзгаща врата, която даваше късо. Свалям я возя я двадесетина километра до вкъщи и късото го нема :shock: и така 2 пъти.
Така и не открих къде е ставало късото. Останаха ми само съмнения.
Ако не е лично моя платката а на клиент трудно бих се наел да я отремонтиран отне ми доста време да разпоявам.
zz_stefanov - майстор
Браво.
Разкажи това чудо неработещо ли е излязло от завода, гаранция нямаше ли? :)

Тема "Проблем с Еър фраер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: