От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Здравейте,
Някой знае ли функциине на това чудо. Не помня кога съм го купувал даже не помня защо съм го купил. Не съм го ползвал въобще до сега.
Сега го разучавам и малко се нервя, че не му разбирам много. Има книжка към него......чета и пак не ми е ясно всичко.... :x

Зарежда-разрежда, балансира батерии ама мнооого бавно. На дисплея има числа "някакви" :-D . Интересуват ме числата в долния десен ъгъл, какво показват. Според мануала това е капацитета на батерията(те).....но нещо не ми се връзват с реалността. :?

Ще си поиграя още няколко дена с него и ще го модифицирам....ще подпра някоя маса с него :)

Изображение
ESPACE - майстор
Капацитета вкаран в батерията показва долу в дясно. Кое не се връзва?
Задал си да зареждаш две последователно свързани литиеви клетки. Или двете клетки са паралелно свързани, или едната е окъсила ако са последователно. Напрежението това показва
gogo7777 - майстор
Ами ако това са mAh е далеч от реалното според мен де :)
На снимката зареждам стари батерии (2 в паралел), но с подобни нови батерии показва почти единтични показания, където би трябвало да отчете 3000mAh
:drinkers:
gogo7777 - майстор
Ето с друг чифт стари батерии

Изображение
hidrazin - майстор
пон юни 08, 2026 8:11 pmgogo7777 написа:
Според мануала това е капацитета на батерията(те).....но нещо не ми се връзват с реалността. :?

Изображение
Ми не, нито според манула, нито според каквото и да е...
В режим на ЗАРЯД показва колко mAh си ВКАРАЛ в акумулаторите бре.
Капацитета ще го разбереш когато зареди акумулаторите и го сложиш в режим на разряд.
След сравнително дълго разреждане (щото загрява и няма безкрайни възможности) ЩЕ ТИ изпише РЕАЛНИЯ капацитет. :-D
Чакане му е майката и ... бащата.
пон юни 08, 2026 8:11 pmgogo7777 написа:
Ще си поиграя още няколко дена с него и ще го модифицирам....ще подпра някоя маса с него :)
К'ат не ти харесва ми го прати а аз ще ти пратя дървено трупче дето да си издялаш по размер за подпиране... :lol:
:partyman:
P.S. Има ли какво още да обяснявам?
gogo7777 - майстор
Това ще е следващата стъпка.....да ги разредя с устройството.

Ако го бартеросам за трупче, то трупчето, трябва да е рендосано от дива череша препикавано от дивеч.....имаш ли такова? :)
hidrazin - майстор
пон юни 08, 2026 8:39 pmgogo7777 написа:
Ето с друг чифт стари батерии

Изображение
Е тъй де. На дисплея пише че за 8 минути и 13 секунди в двата акумулатора си вкарал 98 mAh ...
А с ток 1А би трябвало да си вкарал над 130 mAh ...
Вероятно единия от двата елемента е нефелен...

Не знам каква е "масата" на която си оставил елементите дето зареждаш. Мяза на нещо като балатум? :shock:
СИЛНО се надявам че не е запалима/горима/поддържаща горенето...

Такива силно препоръчвам да ги зареждаш пуснати в някоя глинена/керамична саксия, гювече, сач...
Ясно защо...
В тая връзка - Къде е ТРИФУН???

hidrazin - майстор
пон юни 08, 2026 9:08 pmgogo7777 написа:
Ако го бартеросам за трупче, то трупчето, трябва да е рендосано от дива череша препикавано от дивеч.....имаш ли такова? :)
Имам даже по-добро - чам от Коми лично препикан от мен след зверски запой.
Имам и ствол от бяла бреза рязана в тайгата и препикавана от комшийските котки - редовно.
Май ми остана малко местен, Шейновски орех на поне 50 години. Ама е на тънки летви.
Ноооооо... с него има проблем. Не е наяден от дървояди и не е препикаван от никой.

Ама ... какво ли не правя за теб?
Ако решиш да е от ореха - ще се напъна с препикаването.
После ясно - опаковане и изпращане още на "мокро". :-D
Па ти си го суши по технология дето ти аресва...
gogo7777 - майстор
Не е балатум, мушама е, но скоро работната ми маса ще бъде без покритие.....чист текстолит ще е :lol: .....няма да се запали от някакви батерии :lol:

ПП...руска дървесина не ми трябва......грея се на ток :lol:
gogo7777 - майстор
пон юни 08, 2026 9:15 pmhidrazin написа:
Такива силно препоръчвам да ги зареждаш пуснати в някоя глинена/керамична саксия, гювече, сач...
Ясно защо...
В тая връзка - Къде е ТРИФУН???

И на мен ми липсва.....все пак бе достоен играч и съфорумник. Джанкахме се с него, но винаги съм го уважавал като съфорумник. :drinkers:

Тема "imax B6AC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: