От мобилни телефони до цифрови камери
zheleff - специалист
Майсторите които ми правиха ел. инсталацията в къщата ги помолих да ми прекарат и кабели за видео-домофонна система + ел. брава. Обаче май са объркали кабеляка. Прокарали са UTP кабел + кабел за захранване /двужилен/. А гледам, че кабеляка за камерите /охранителните/ е по-особен /коаксиален + две жила вероятно за захранването/. Та въпросът ми е с тези кабеляци ще имам ли видеодомофон /работещ/ и евентуално какъв модел да е?
Spokoiniq - майстор
Обикновен 4 жилен видеодомофон без коаксиален, Хюндай например, не е скъп и вече 2 години си ми бачка.на него има бутонно управлявана затваряща се верига за елбрава например.Аз съм с 2 камери, едната на входа на блока и още една пред вратата.Майката изкарва на екран на коя камера ти звънят, и с бутон за отваряне задействаш веригата на съответната камера.Едната ми отваря елбравата долу, а тая пред апартамента направих да ми пали стълбищното осветление :)
zheleff - специалист
E май ще изгрее слънце и на моята улица. Моля те кажи ми точно модела. От мен голямо благодарско :prost:
Spokoiniq - майстор
Завинтил съм го хубаво на стената, ако си от София направо иди на Раковска между Сливница и Дондуков по средата от страната на пожарната, ама дали 10-20м преди нея или след ще те излъжа.Те са на витрината, ще се ориентираш.Има за вграждане, за външен монтаж в бронирана кутия(долу ми е такава) и още разни видове, а мойта централка е най-евтиния модел с възможност за 2 камери макс, за къща е идеално.

Прикачен файл

domof.jpg
domof.jpg (22.09 KиБ) Видяна 4106 пъти

Тема "Окабеляване за видео-домофон + ел. брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: