• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Lans Link - специалист
Здравейте,
Въпросът ми е : дистанционното и ТВ-то ми е на 7 год. - самсунг.Напоследък нещо не му се работи.Батериите са чисто нови.
1.Отворих го и с мек молив 6В натърках върху платката където става контакта - поработи малко ,но след ден-два пак отказа
2.Изтрих молива с клечки за уши - пак се оправи,но за малко.
3.Презапоих диода излъчвател - същата работа.
Сега трябва да го насоча точно срещу телевизора под специфичен ъгъл,иначе не работи.Даже и тогава понякога трудно сработва.
Какво да направя?Някой ще каже - купи си ново.Да,но нали за това е този форум все пак.
Благодаря предварително.
stefan_gb - специалист
За бутоните може да се смени цялата бутониера- продават се, има и контактен спреи. Аз лично правя следното: с перфораторче за листи наштраквам кръгчета от станиол последно го правих с дзъмба 3мм, обезмаслявам гумената бутониера и ги залепям на бутончетата прецизно. Също може да накараш някои които разбира да ти отвори телевизора и да почисти инфрачервения приемник, но има вероятност и да е електронен проблема .....
masterrichi - специалист
Смени му светодиода и му почисти контактите на платката и на гумата с чист спирт.
Lans Link - специалист
Благодаря за идеята Стефан.Забравих да спомена,че по платката имаше останал някакъв гел - вероятно за по-добър контакт.
Мастер ричи,като почистя контактите не трябва ли после да им сложа контактен спрей или гел?А този диод може ли да се "изтощи" от времето, а и не знам дали ще намеря със същата работна честота - а и няма как да разбера - никъде не пише.Благодаря и на двамата за съветите.
pamporov - напреднал
Това със станиола не е добра идея, след кратко време ще се изтрие контактната пътечка върху платката и ще отиде на боклука. Най-добре е от токопроводяща гума.
Trifun - специалист
pamporov написа:
Това със станиола не е добра идея, след кратко време ще се изтрие контактната пътечка върху платката и ще отиде на боклука.
Eeee, стига де ! От какво ще се изтрие контактната пътечка върху платката ? Там няма нито търкане, нито протичат кой_знае какви токове ...
И аз съм го правил тоя номер, само че със самозалепящо токопроводящо фолио - пак с перфоратора си `изрязвам` кръгчета и ги залепям внимателно на гумата. При това на телефонна клавиатура, която се ползва за кодова брава - бутоните задействат директно релета (където протичащият ток е многократно по-голям в сравнение с електрониката ! ) , плюс това клавиатурата е на вън :!: и всичко си работи перфектно вече четвърта година ...
stefan_gb - специалист
pamporov пишеш пълни глупости! Единствения проблем е ако не се залепят гръгчетата от станиола качествено :) а иначе ти си лепи нова токопроводяща гума върхо старата никои не те спира ......
kolaborator - специалист
Lans Link написа:
Благодаря за идеята Стефан.Забравих да спомена,че по платката имаше останал някакъв гел - вероятно за по-добър контакт.
Мастер ричи,като почистя контактите не трябва ли после да им сложа контактен спрей или гел?А този диод може ли да се "изтощи" от времето, а и не знам дали ще намеря със същата работна честота - а и няма как да разбера - никъде не пише.Благодаря и на двамата за съветите.

Този гел е от мръсотията и по точно от мазнината на ръцете дето са го държали.Аз ползвам фолио от цигари заради хартиената подложка , която залепва добре , а относно изтриването , се изтрива алуминиевото фолио , графита е твърд материал , а алуминият е мек метал!
ssi - специалист
Аз ползвам вместо станиол сребърните пъпки от обикновена компютърна клавиатура. Взимам и тънкото дистанционо фолио между сребърните листи и използвам неговите дупки. Първо залепям дистанционото фолио с дупката върху платката и след това залепям върху него фолиото със сребърната повърхност надолу.
barekov1 - специалист
Колега, в сервизите взимат една клечка за зъби и жеро и лъскат до блясък всичко включителни и платката. Оставаш малко на слънце и си като нов.
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно за TV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: