От мобилни телефони до цифрови камери
Metalboy - напреднал
Добър ден.Реших да свържа телевизора с компютъра си.Но намирането на видео кабел се оказа голямо препятствие за мен. Имам само два изхода отзад (на кутията) , но незнам кой е правилният.Ще прикача снимки , за да стане по-ясно.Въпросът ми е -какъв кабел ще ми трябва и, ако трябва нещо странично какви пари ще излезе!Благодаря!

Прикачен файл

Изображение(055).jpg
Изображение(055).jpg (80.95 KиБ) Видяна 3376 пъти

Прикачен файл

Изображение(056).jpg
Изображение(056).jpg (79.91 KиБ) Видяна 3376 пъти
Последна промяна от Metalboy на чет дек 03, 2009 4:27 pm, променено общо 1 път.
Metalboy - напреднал
Извинете за грешката в думата "към". Правилното заглавие трябва да е " Компютър към TV".Благодаря за разбирането!
Justy - майстор
И двата порта, които показваш са за други цели - първият е паралелен LPT, вторият сериен COM порт. За връзка с телевизор трябва самата видеокарта да има Video AUT. Снимай платката, в която включваш кабела за сигнала на монитора. Тогава ще говорим.
tysonlkr - специалист
Metalboy написа:
Извинете за грешката в думата "към". Правилното заглавие трябва да е " Компютър към TV".Благодаря за разбирането!
Има един бутон "редакция" който може да се използва :wink:

По въпроса ти :arrow: за да включиш РС към ТВ трябва видеокартата на РС-то да има ТВ-изход, а от снимките които си дал невидях такъв :roll:
Няма да можеш да ги свържеш.
masteradmin - майстор
А след като си вземеш видеокарта с ТВ изход ще ти кажем с какви проблеми ще се сблъскаш. (Яки смущения от кабелната, разлика между маси на токовите кръгове и др.)
Justy - майстор
Има и безжичен вариант - видеосендер виж ТУК
Johny - майстор
И един много важен момент - така наречения галваничен разделител http://cable.bg/product_info.php?cPath= ... _id=115557 /намира се за 4-5 лв./. Отделя високочестотния ТВ сигнал от другите тоци, които текът по коаксиалния кабел към телевизора. В противен случай - изгоряла видеокарта и /или/ телевизор, Може и без него, но трябва да отсъединяваш антената на ТВ-то, когато включваш компютъра към него.
Justy - майстор
Johny написа:
И един много важен момент - така наречения галваничен разделител http://cable.bg/product_info.php?cPath= ... _id=115557 /намира се за 4-5 лв./. Отделя високочестотния ТВ сигнал от другите тоци, които текът по коаксиалния кабел към телевизора. В противен случай - изгоряла видеокарта и /или/ телевизор, Може и без него, но трябва да отсъединяваш антената на ТВ-то, когато включваш компютъра към него.
За това говори Мастъра. Помните ли старите видеосендъри - композитен вход? Такъв търся - не ща новите изгъзици.

Тема "Компютър към TV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: