От мобилни телефони до цифрови камери
Avenger - помощник
Здравейте,някой ако може да ми каже каква е причината поради която да ми загряват резисторите които съм вързал за всеки светодиод ?
Имам 22 диода на платка с резистор на всеки от 1,5килома при 28 волта понеже нямах 1,4к ме съветваха че и тези ще станат,но когато ги включа да светят резисторите много загряват,също така и жицата която съм пуснал за + последователно за всички диоди ? не разбирам много,но ми е мерак да се науча ако някой може да каже нещо нека да драсне ... :2thumbs:
inspo - майстор
Първо виж тази тема и после ако имаш въпроси пак питай .
Осветление със светодиоди
tysonlkr - специалист
Avenger написа:
Здравейте,някой ако може да ми каже каква е причината поради която да ми загряват резисторите които съм вързал за всеки светодиод ?
Имам 22 диода на платка с резистор на всеки от 1,5килома при 28 волта понеже нямах 1,4к ме съветваха че и тези ще станат,но когато ги включа да светят резисторите много загряват,също така и жицата която съм пуснал за + последователно за всички диоди ? не разбирам много,но ми е мерак да се науча ако някой може да каже нещо нека да драсне ... :2thumbs:
По каква схема си ги свързал тези диоди :?
Паралелно ли са че на всеки си сложил по резистор :shock:
Дай схемата и малко повече инфо за да може да ти помогне някой :wink:
П.С. В посочената от inspo тема всичко е обяснено, но питай ако нещо не ти е ясно :wink:
Avenger - помощник
inspo благодаря че ми обърна внимание,но тази тема която ми пусна не намерих отговор на това което питах
Avenger - помощник
при първа възможност ще направя снимки и ще ги пратя за да стане по ясно
Osiris - специалист
Веднага ти отговарям имаш голям пад на напрежение върху резисторите :?

http://metku.net/index.html?path=mods/ledcalc/index_eng

ето ти различни начини на връзване
и съответно калкулатор :)
Avenger - помощник
Въх нещо не съм успял да пратя снимките.
Avenger - помощник
Олеее тямойта работа стана дълга и широка,сега ако някой каже как да кача и снимките за да се изложа максимално. :?
lenko71 - специалист
Avenger написа:
...резисторите много загряват,също така и жицата която съм пуснал за +
Ако предположим че върху резисторите има пад 25V, за разсейваната мощност се получава около 0.42W. Ако ползваш резистори 0.25W, мормално е да греят доста.
Обаче за "жицата" нещо се бъркаш.

Тема "Светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: