• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
А няма ли програма само за печене и да я нагласиш да пече още 20 мин.?
Johny - майстор
leosat varna написа:
А няма ли програма само за печене и да я нагласиш да пече още 20 мин.?
Има само за месене, но само за печене не. Освен това там се поддържат различни температурни режими за втасване печене и т.н.. Там може да зададеш някаква програма, но само отделна функция - не.
Със същия успех може да пече и във фурната и не му трябва хлебопекарна. Таз машинка е много хубаво нещо и е добре да работи. Откакто я подарих на жената, хляб не сме купували. Дори синът я зарежда сам.
Justy - майстор
Явно си запознат с микропроцесорната техника. Виж първо данните на процесора - може да ги дадеш и тук. Разгледай дискретните елементи около него - таймерите имат RC вериги. Може пък да яде Асан баница :wink:
velas - специалист
Johny написа:
Има само за месене, но само за печене не.
Кофти. Моята има всякакви програми и не е никакъв проблем да комбинирам програма месене/втасване със само печене. Разбира се, че се прави ръчно... :)
Johny - майстор
leosat varna написа:
Johny написа:
Има само за месене, но само за печене не.
Кофти. Моята има всякакви програми и не е никакъв проблем да комбинирам програма месене/втасване със само печене. Разбира се, че се прави ръчно... :)
Кажи марка, да почета за нея. Аз мислех, че съм направил добра инвестиция: http://emall.bg/gpTabMain.jsf?productId=24016
hans - помощник
Машинката вече е при мен и трябва да се извиня че по спомени за външния вид съм я определил като Kenwood. Хлебопекарната е DAEWOO KBM 0800F. Реших да я тествам преди да я отворя и съответно след като си работи коректно през цялото време докато останаха 19 минути до края ,издаде звуков сигнал и таймера се нулира. Реших да не вадя веднага хлвба ,а да изчакам 20 минути. Изненадата ми беше голяма, хляба беше изпечен чудесно. Направих още 3 проби, същия резултат. Но все пак тези машини трябва да си изкарат цикъла до край. Все пак я разглобих. Управлява се от процесор и всички елементи около него са изправни, транзистори,диоди,резистори. добри спойки огледани подробно с лупа. На другата платка е разположен захранващия блок,изправител и стабилизатор със 7805 ,управлението на ел.мотора със симистор и управлението на нагревателя с реле. Има един термодатчик закрепен на кожуха, също изправен. Двата електролитни кондензатора са преди и след стабилизатора на напрежение 7805. Не виждам времезадаващи вериги. Транзисторите около процесора са ключови и управляват съответно симистора и релето за мотора и нагревателя. И аз съм до тук,не открих никаква повреда ,а такава има.

Прикачен файл

DSC03267.JPG
Захранващ блок
DSC03267.JPG (137.16 KиБ) Видяна 5093 пъти

Прикачен файл

DSC03265.jpg
Блок управление
DSC03265.jpg (82.36 KиБ) Видяна 5093 пъти

Прикачен файл

DSC03266.JPG
Процесор
DSC03266.JPG (148.91 KиБ) Видяна 5093 пъти

Прикачен файл

DSC03269.JPG
Панел
DSC03269.JPG (125.36 KиБ) Видяна 5093 пъти
Justy - майстор
Като изпича добре - какво те боли? Пробвай и някоя друга програма да видиш и тя ли приключва по рано. И от любов към изкуството може да се обадиш на сервиз на ДЕУ. Ама, според мен - пекай си лебеца и да ти е сладко :wink:
velas - специалист
Johny написа:
Кажи марка, да почета за нея. Аз мислех, че съм направил добра инвестиция: http://emall.bg/gpTabMain.jsf?productId=24016
Твоята е по-хубава от моята... :) Важното е да прави хубав хляб!

@hans
Да не би хлебопекарната да ти "казва" да слагаш масата и след 20мин да вадиш хляба?... :)
  • 1
  • 2

Тема "Хлебопекарната изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: