От мобилни телефони до цифрови камери
svetliopi44 - Чирак...
Днес направих тестове на трансформатора и платката за мек старт под товар.
За сега съм доволен... трафа даде 32V и 30А :shock: , отначало почнаха да пукат една по една пистите на платката :lol: ... закърпих ги и минах почти всички писти с проводник 4квадрата... и работата заспа...
Сега нахлуват други въпроси:
1. Преди трафа(на първичната) трябвали да сложа бушон и какъв
2.След трафа(преди греца) трябвали да сложа бушон и какъв (имам 20А по препоръка).
3. Да сложа ли и на изхода след цялата схема бушон и какъв(преди драйвера)
stefan_gb - специалист
svetliopi44 написа:
За сега съм доволен... трафа даде 32V и 30А :shock: , отначало почнаха да пукат една по една пистите на платката :lol: ... закърпих ги и минах почти всички писти с проводник 4квадрата...
:lol: лошо но за сметка на това неизбежно при тези 30А , впрочем ELEMENTAL спомена че максималния ток ще е 12 А при теб защо се получи така ? Направо направи нова платка вече с усилени писти .
Сложи предпазители преди и след трансформатора съобразени с токовите естествено.
velsi - Почетен майстор
Аз ли не съм прочел или просто не пише? Какво ще е предназначението на устройството?
svetliopi44 - Чирак...
Велси това ще ми е захранващия блок за фрезата... :)
Знам че трафа е голям , но захранването ще го използвам и за проект 2(дай боже) които ще е със съвсем друга конструкция и водене и мотори по 4А ...
Впрочем мисля да е или 4 или с 5 оси ... ма като му дойде времето тогава ще го мислим заедно .
ELEMENTAL - специалист
Svetliopi44, как и къде ги измери тези 30А?Драйверите бяха ли свързани?
svetliopi44 - Чирак...
Не ... :) бяхме вързали един варистор за да видим трафа как се държи... 30А за 10 мин. трафа си беше студен ...
ELEMENTAL - специалист
И този товар към изхода на токоизправителя ли беше вързан :roll: ?Ако е било така си късметлия, че не се е споминал и греца.
П.П.Варистора е полупроводников елемент за защита от пренапрежения.Нещо бъркаш наименованията.
svetliopi44 - Чирак...
Някаква тел навита на един керамичен цилиндър ... като реотан... реостат... сега се сетих когато написах реотан... :)
RosBos - напреднал
Здравейте,
Направих обсъжданата тук схема но ми изникна проблем. 5W резистор загрява до такава степен че започва да пуши. Използвам цилиндричен, дали е от него или има друга неизправност.

Прикачен файл

IMG_0572.JPG
IMG_0572.JPG (55.42 KиБ) Видяна 3625 пъти

Прикачен файл

IMG_0576.JPG
IMG_0576.JPG (47.41 KиБ) Видяна 3625 пъти

Прикачен файл

IMG_0588.JPG
IMG_0588.JPG (47.77 KиБ) Видяна 3625 пъти
ELEMENTAL - специалист
При нормални условия резистора не трябва да прегрява.Провери дали релето се включва въобще.Виж дали не си включил нормално затворения контакт на релето вместо нормално отворения.100uF-вия кондензатор зарежда ли се?

Тема "Свързване на реле Finder 40.61 (24V; 16A)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: