• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
pana - напреднал
Става въпрос за следното въздрастна жена да може да си включи с дистанционното на телевизора радиатора и след това да го изключи.Аз имам нещо в главата като идея Инфра ред приемника да преобразува пакета импулси с един ЦАП който да включи по такт един предварително ресетван D тригер .Отдавна не съм се занимавал с такива задачи .Имам някакъв IR малък преобразовател .Но преди да започна да се занимавам искам да разбера някой не е ли правил нещо подобно .Да не откривам излишно отново топлата вода.
ELEMENTAL - специалист
Преди 2 години бях правил подобно дистанционно управление на съфорумеца Trifun.За съжаление съм я забутал някъде схемата.Ще я потърся.
P.S. С използването на ЦАП нищо няма да постигнеш.
pana - напреднал
Това за ЦАП е нещо като идея на първо четене. Ще ти бъда много задължен ако откриеш нещо .
miroton - майстор
Срещо 40 лв си взимаш дистанционо с 3 канала,всеки канал издържа по 1кв и не се занимаваш с глупости.

Прикачен файл

0058.jpg
0058.jpg (26.93 KиБ) Видяна 4436 пъти
Последна промяна от miroton на ср дек 15, 2010 11:51 pm, променено общо 1 път.
miroton - майстор
...

Прикачен файл

0057.jpg
0057.jpg (21.79 KиБ) Видяна 4433 пъти
miroton - майстор
...

Прикачен файл

0059.jpg
0059.jpg (32.03 KиБ) Видяна 4430 пъти
Ники274 - специалист
http://constructor.bg/shop/product_info ... 627bbdea7d Платката е за 12в ,ще и трябва захранване и релето на изхода да управлява един контактор за 220в 20-25А за да устиска товара.
Johny - майстор
Ей, ЕЛЕМЕНТ..., добре дошъл! Беше емигрирал някъде. Липсваше ни. :)
pana - напреднал
Момчета вие не разбирате ли че ме сърбят ръцете? Преди две седмици на един телевизор ми се повреди една ТДА3576 най пиклив синхро генератор. За този чип ми искаха 35 лева.Направих нова платчица с ТДА2593 играх си един ден но стана .Аз съм по въздрастен и като малък са ме учили да мисля и работя около 30години съм ремонтирал платки за изчислителни машини. С чипове съм задръстен с апаратура и литература също .Време много . Но ако има нещо което мразя най много това е купилото .Особено когато сам мога да си го направя. Девиза при мен е пари само в краен случай. А за хъс колкото искаш. Не мога да разбера новото поколение за всичко от магазина?
miroton - майстор
И аз си ги правя някои работи,но някои път готовото излиза по евтино.
  • 1
  • 2

Тема "Включване на отоплителен уред с дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: