• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
pana - напреднал
Като я гледам тази платчица какво има на нея . Пък може да се окаже че ги имам и елементите .За половин ден е налепена .
lenko71 - специалист
Ами има...микроконтролер PIC12F629. В магазина е около 3лв, обаче му трябва и програма.
Тук има схема, обяснения и най-важното - hex файла за чипа.

ПП: Ще ти трябва и програматор с подходящ софтуер за него.
pana - напреднал
Та чак с контролер ли ? Хубаво е аз се справям с английския четох го но програматора ще се окаже проблем.
Osiris - специалист
абе вземи си една духалка за стена за 40 -50 лева от бриколаж
:?
cvetanmu - специалист
Мисля, че може да се направи и без микроконтролер, но при всяко натискане на бутон на дистанционното ще се включва или изключва радиатора.Дали няма да е по удачно IR приемника да задейства таймер ( 555) и след него тригер.Идеята е радиатора да се включва и изключва след като си задържал бутон от дистанционното поне няколко секунди.
pana - напреднал
Момчета май аз само извадих духа от бутилката .Сина на бабата ще и го направи с кабелче и мързеливо ключе с безопасно напрежение 12в ще управлява реле а то контактора в радиатора .и така пак без да става бабата ще може да го включва и изключва. Пък и аз се отървах не мога да му откажа а имам и друга по интересна работа .Но идеята с контролера ми хареса . Все пак това са устройства с общопрактично преназначение и могат да се прилагат навсякъде .Благодаря отново за съдействието и отзивчивоста на всички участвували в темата.
mirk - майстор
Друго си е да модернизирате бабата с дистанционно http://www.stbbg.com//?page_id=3&record_id=213
  • 1
  • 2

Тема "Включване на отоплителен уред с дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: