От мобилни телефони до цифрови камери
darken_nz - специалист
Вторият е DVI към HDMI.
А линка, който последно добавих в предния пост е за конвертор.
За съжаление единствения начин да се получи резултат е с проби.
В живота има само едно сигурно нещо и всички знаем, кое е то.
velas - специалист
Мога да си допълня поста от ауди форума :yawinkle: ... За да не купуваш много кабели, вземаш приемника и монитора, отиваш в магазина и сменяш кабели докато тръгне.
Може да пробваш с друго устройство към DVI входа на монитора, да не би там да е проблема...
RC - специалист
HDMI to DVI-D cable

Type A <-> single-link
Type B <-> dual-link
toxata - напреднал
Току шо се връшам от ТМ, бях взел и приемника. Момчетата там са ми приятели и тестовете не бяха проблем. Включихме с един кабел HDMI tо DVI, първия срещнат по редицата монитро с DVI вход и хоп тръгна. Викам си тва е моя кабел. Реших да пробвам на още един монитор със същия кабел, но той не тръгна. Шах с пешката и 2 пики метър както се казва.
darken_nz - специалист
А на твоя монитор пробва ли да свържеш нещо на порта, защото доколкото разбирам си занесъл приемника и сте го пробвали на янкой от техните.
То идеята е при тебе всичко да бачка.
toxata - напреднал
darken_nz написа:
А на твоя монитор пробва ли да свържеш нещо на порта, защото доколкото разбирам си занесъл приемника и сте го пробвали на янкой от техните.
То идеята е при тебе всичко да бачка.
На мен до "деня прекрасен" настолния ми комп работеше на същия този DVI. Неколкратни тестове след като го разкачих, за да не би да е изгорял, но уви бачка си, автоматично си го хваща :sad: Май разкачам монитора, качвам го в колата и приемник и в ТМ, ама кога ще е незнам, а дотогава нъцки :(
darken_nz - специалист
Те работят всеки ден,ако не си толкова зает можеш да отидеш пак.
Надявам се не си взел още един преход без да си сигурен.
Като отидеш пробваш и тогава взимаш друг.
toxata - напреднал
darken_nz написа:
...
Не посмях, щяха да ми станат в повече :lol:

А и една комично-нервна ситуация заради тоя Булсат: следобед ходих и до друга голяма верига, в която един дришльо се направи на мнооого голЕм, че нямалко как да стане, аз исках да разбера каква е логиката да не стане, той ми каза, че щом ми казва не могло и точка, да си избера един кабел от магазина по мое желание да си го платя и да се пробвам . бтв аз съм работил 4год. като консултант на черна техника и не съм от най-босите в материята ;). Та' попитах го кой точно е той и как са му имената. Каза, че не е важно кой е и как се казва. Е тогава кипна водата :lol: Без той да знае, че имам позиция в централния им офис най-нахално звъннах на моя човек да го поразпитам за кво иде реч и кой точно беше тоя за да ми държи тон, за нещо което моя човек знае, че добре разбирам, а и ме познава, че съм възпитан в такива ситуации (все пак съм бил от другата страна и са ме дразнили нахални клиент)
Крещейки в магазина, викам: "Боби, значи. Аха и е тва' е управителчето. Супер! Айде моля ти се батенце утре земете некви мерки и ..... т.н и т.н :lol: Момичето на касата се облещи е така :shock: ". Онзи скъсаняк обикляще нервно и аз си излезнах, като продължих да си говоря с моя приятел. Мойто момче вика е сега ще го нареда, ще ти звънна след малко.
Обажда ми се след 5 мин. и: "Бате, ти взе ли си тва което ти трябваше?" Викам: "Не много ясно, след това държание". Той вика: "Утре ще ти звънна да ми кажеш кой преходник или кабел си искал, и тъпака (цитирам) ще си го плати и ще ти го прати за негова сметка с куриер на удобно за теб място с куриер ". Аз казах, че мен ме устройва не за друго, а да се види мърльото, че трябва като управител да дава пример. ЕЕЕЕ също казах, че ще мина и ще го бийна утре малко след като му благодаря за преходника :lol: Приятелят ми каза, че вероятно ще е излишно да ходя, щото утре Бобчо ще е викнат в централния офис на фирмата (защо ли?!) и надали ще мога да го видя и да му благодаря !(всичко това е резюме в 3-реда, иначе цирка беше голям)

И така за един кабел, нерви, нерви! Сори, че Ви занимах, ама беше весело :)

ПС:Целия спор беше за този преходник HDMI женски-DVI-D мъжки.
http://fl1.shopmania.org/files/snimki/1 ... 455086.jpg
Носех и приемника и просто исках да го пробвам, не ми бе позволено :axe:
toxata - напреднал
Ето намерих и добро описание на монитора и излиза, че съпортва всичко, ще трябва да се търси просто кабел.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... 40BW8EB/00
toxata - напреднал
отчаян съм :(
Днес взех поредния кабел, като върнах един от преходниците. Положението е същото :(
Какво наблюдавам: включвам кабела към устройствата, отивам ръчно на DVI вход, включвам декодера и в момента в който го включа екрана става от сив с надпис "No input signal" на черен екран с надпис "Entering sleep mode" и лампичката на монитора от зелена става оранжева. Явно му подава нещо, което не му харесва :( Проблема, ще е в резолюцията нещо. Мисля, че няма да стане, колкото и нелогично да ми изглежда.
Искам последно да питам: какво дава като резолюция HDMI-a на изхода при настройка 1080p, 720p, и 576p? Това не можах да изясня само и се отказвам :(

Тема "Цял ден не мога да вържа Булсат-а към монитора. Моля HELP!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: