• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Veeko - помощник
Здравейте,

не знам точно какво търся, но ще опитам да го обясня :). Искам да си сложа нещо на звънеца, което при натискане на бутона да затваря веригата след някакво време (примерно 1-2сек). Проблема е, че живея в центъра на 1ви етаж, 1ви апартамент и моя звънец се ползва като масов портиер и идеята е да е нужно по-дълго задържане за да звънне звънеца.

Благодаря ви предварително :)
oxygen2 - помощник
Пробвай с реле за времезакъснение
Veeko - помощник
А идея от къде мога да намеря подходящо? Търсих в гугъл, но "най-подходящото" което намерих беше с минимално закъснение 10 секунди, което е равностойно на откачане на звънеца :)
mitcd - специалист
Сложи едно обърнато габърче на бутона.
Докато нервните импулси от пръста стигнат до мозъка на човека ,та да викне.
Може и да ти свърши работа :-D
Veeko - помощник
mitcd написа:
Сложи едно обърнато габърче на бутона.
Докато нервните импулси от пръста стигнат до мозъка на човека ,та да викне.
Може и да ти свърши работа :-D
Не е лошо, но няма да спре звъненето :)
mitcd - специалист
Ще стане не с реле за време ,а с брояч.Идеята е да свирне звънеца даречем на третото натискане.
Сложи си един безжичен-8лв от илиенци,над другите бутони,а този му откачи единият проводник от бутона(звънеца),кое ти е по лесно
Veeko - помощник
cicko написа:
Сложи си един безжичен-8лв от илиенци,над другите бутони,а този му откачи единият проводник от бутона(звънеца),кое ти е по лесно
Не е гаранция, че няма да злоупотребяват с безжичния. А колкото до брояча... той не трябва ли да има допълнително захранване? И как ще се разбере кога е нулиран за да се знае, че трябва точно 3 пъти да се натисне..
mitcd - специалист
За брояч да, но за време не е задължително да има постоянно захранване. Ще стане с кондензатор и докато не се зареди да не свирва звънеца( и бавно да се разрежда с голямо съпротивление).Може да ти драсна една схема, като ми остане свободно време.
Или намери ELEMENTAL той е спец по схемите
На времето си бях направил звънец от електронен часовник.Та той трябваше да се натисне 2 пъти(такъв часовник ми попадна), но си беше с постоянно захранване.
Veeko - помощник
Ще се радвам, ако някой ми помогне със схемата :). Напрежениeтo на инсталацията е около 11V.
  • 1
  • 2

Тема "Реле, закъснително?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: