Мерих на 2 парченца тел, пъхнати между полюсите на батерията и полюсите на зарядното и стърчащи навън от зарядното. Няма как да вкарам сондите при полюсите на батерията, така че не съм го правил. На какъв обхват трябва да меря, все пак очаквам 160 mA ток!
От мобилни телефони до цифрови камери
deianr
- специалист
44 мнения в "Помощ - NiMH батерии"
DMN
- майстор
Ето колега нагледно как да измериш зарядния ток. Явно не си разбрал другото обяснение, пробвай така, малко е неудобно да държиш батерията и сондите на уреда едновременно, но щом аз успях че даже и да снимам(не ме питай с какво държа фотоапарата)
Когато човек не знае какъв ток да очаква, винаги се слага мултицета на максималния обхват. Сложи го на 10А и ако ти покаже под 0.2, тогава го превключи на 200ма.

Когато човек не знае какъв ток да очаква, винаги се слага мултицета на максималния обхват. Сложи го на 10А и ако ти покаже под 0.2, тогава го превключи на 200ма.
Прикачен файл
01.jpg (67.57 KиБ) Видяна 3885 пъти
8180
- майстор
deianr написа:Така определено ми стана ясно, че и по-лесно.Мисля че - НЕ. Нещо не се връзват числата.
На обхват 10A показва 0.12 - 0.13. На обхват 200m показва 1.2 - 1.3. Сондата е на 10ADC порта. Този път успях ли или нещо сбърках пак
Когато минеш на обхват 200мА, трябва да преместиш сондата от 10 на 8 по картинката на ESPASE.
deianr
- специалист
Ахааа!
Така се колебае около 145 mA. Значи горе-долу е наред зарядното, на него пише 160 - 185 mA.
По-интересното обаче е, че прясно заредените батерии (свалих ги днес на обяд) вече не успяват да включат апарата в режим снимане
Паднали са самички до 1,37V от 1,44V от обяд до сега. Чудна работа 
Така се колебае около 145 mA. Значи горе-долу е наред зарядното, на него пише 160 - 185 mA.
По-интересното обаче е, че прясно заредените батерии (свалих ги днес на обяд) вече не успяват да включат апарата в режим снимане

DMN
- майстор
deianr написа:Ахааа!Спадът на напрежение е нормален веднага след прекратяване на зареждането.
По-интересното обаче е, че прясно заредените батерии (свалих ги днес на обяд) вече не успяват да включат апарата в режим сниманеПаднали са самички до 1,37V от 1,44V от обяд до сега. Чудна работа
Моето лично мнение е, че батериите ти са неподходящи за цифров фотоапарат. Според мен имат по-високо вътрешно съпротивление и поради тази причина не дават голям ток необходим за захранването на фотоапарата. Поради ред причини след многократна употреба акумолаторните батерии си вдигат вътрешното съпротивление. А твоите най-вероятно са произведени с по-високо такова и са подходящи за по-малки консуматори, но не и за фотоапарат, който черпи доста ток и съкращава значително живота на батериите

deianr
- специалист
Абе имаше фотоапаратче нарисувано на картончето им, но май си много прав. Все пак едно лято ме изкараха на снимки, явно толкова. И те минават по дистанционни, мишки, часовници и т.н. и вече ще си взема ENELOOP!
Иначе си прав, че не достига ток, защото ако го включа без дисплей се отваря. С дисплей явно ток не стига.
Само за справка - ето това са, но 4 бр:

Иначе си прав, че не достига ток, защото ако го включа без дисплей се отваря. С дисплей явно ток не стига.
Само за справка - ето това са, но 4 бр:

lov
- майстор
Ако беше пуснал снимката по рано щях веднага да ти кажа, че това не са батерии а боклук. Китайските ментета карат много повече. Личен опит точно с тези с фотокамера Олимпус. Чак си намразих камерата и мислех че им има нещо. Пробвай да ги разредиш до към 0,7 -0,8 V И тогава на ново зареждане. Пък може и да повториш процедурата но шанса е много малък. Не е лошо да се разровиш из нета да видиш за твоята камера да ли не се предлагат литиеви. От няколо години почнаха да правят такива които са като форма и размер точно на двата елемента.
Тема "Помощ - NiMH батерии" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература