• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Gnus - специалист
Не виждам къде си подал захранване. Виждам 4 входящи и 4 изходящи, явно по една двойка за канал.
Дай снимка от страната на елементите.
ESPACE - майстор
Какви са тия двете запоени жици за стенд-бая. Захранване също не се се вижда да е било подавано.
Tas4o - напреднал
Ауууу направо ме е срам... :shock: запоил съм всичко наопъки, защото съм гледал платката на обратно... леле... отивам да се скрия в някой ъгъл! :-D Довечера ще ги презапоя правилно и ще видим резултата.
hidrazin - майстор
Само дано не си му обърнал захранването - честа причина за повредено крайно стъпало.
:partyman:
hladnia - специалист
Tas4o написа:
Ами това е което имам.
Изображение
ditronix - специалист
И не ти трябва никакъв ПРОВОДНИК от радиатора до където и да било! Да не говорим за КАБЕЛИ! :-D И как си запоил всичко наопаки бе човек? Дори да си объркал елементите около ИС,не би трябвало да е фатално. Самата ИС ако е истинска,което силно ме съмнява,си има защити от късо и от прегряване и единствения ти шанс да я изпържиш е да размениш захранващите проводници! Само че с тая платка много зор ще видиш да вадиш и презапояваш отново. Дано удържи на ентусиазма ти! :wink: За радиатор си намери един охладителот по-старите процесори,с перка и си в джаза! Ще стане малко симпатично усилвателче,което свири удивително добре за парите си и размерите. Захранване-някакъв траф 12V/1-2A-овече е излишно. След него изправител-купуваш си един грец 3 или 5-6А-стотинки са и намираш свестни електролити-общо 4-5 хиляди микрофарада,за 25V. Гледам,че кита си го купил от ЕЛИМЕКС,но електролитите не ги вземай от там! Има вероятност да се вкараш в една комедия-не ти е работа.......Та това е от мен. Можеш да питаш,ако има проблеми. Тоя усилвател съм го тиражирал в поне 200 броя-съвсем сериозно!
Tas4o - напреднал
Има развитие! Вече работи, но слабо и се чува едно пукане през 5-6 секунди, дори сидито да е спряно?
ditronix - специалист
Пукането най-вероятно е от кофти кондензатор в захранването-случвало се е и при мен! Слабото свирене може да е от слаб сигнал на входа или малък коефициент на усилване на схемата. С каква стойност са резисторите в R-C веригите към крачета 3 и 6? Опитай да ги намалиш-можеш да ги свалиш до 30-40 ома,но не прекаляай,защото схемата става много чувствителна и ще има други главоболия. Щом го слушаш със CD,180 ома е добра стойност,даже може да се повишат до 240ома. Ако си в тези граници-слабото свирене идва от другаде. Не уточняваш и какво значи слабо. Може и колоните ти да не са съвсем в ред,знам ли... Не можеш да очакваш от това усилвателче "да къри мифки"....Най-напред си оправи захранването!
  • 1
  • 2

Тема "Самоделен усилвател - въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: