• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
petiolov - напреднал
Здравейте въпроса ми може да е глупав но не разбирам от тез работи.как мога да наблюдавам къщата в село от разстояние 50-100км.има ли такава възможност и какво точно ще ми трябва
miroton - майстор
Първо ще ти трябват пари и след това някоя фирма за видеонаблюдение.
bulhomes2 - майстор
Интернет с рутер и няколко IP камери или DVR с интернет връзка и няколко камери. Предполагам, че ще искаш да правиш записи при засичане на движение и е добре тези записи да са на твоя компютър. Затова е по-добре да са няколко отделни IP камери. До 100 лв идва от www.ebay.com едната.
DVR-a също записва при движение, но трябва да е там, а ако го откраднат и него ще ти се смеят после на записите...

Сега ще кажеш, че за едни камери не си струва да плащаш нет. Ти си преценяваш колко струва СОТ или камерите. Или дали евентуалното открадното ще си струва инвестициите за охрана. А можеш да включиш и застраховател в сметките, но го питай да е изрично и за кражба.
bobyi - помощник
Да възможно е. Най-евтиния начин е стар компютър, който ще трябва да е постоянно включен, няколко уеб камери, софтуер за движение към камерите и връзка с интернет за запис на направените снимки на някой сървър където да си ги гледаш, триеш и т.н. Но не знам какво ще правиш ако спрат тока в село, кой ще ти включи компа.
Тани - модератор
Най-важното което ти трябва е достъп до Интернет и на двете места. Софтуера ти дава възможност да настройваш зони в които ако има движение да активират алармен сигнал и изпращане на мейл. Така, ако ти откраднат DVR -а / компютъра , ще имаш файла в пощата си. А може да задействат направо и локална аларма , която да ги изгони още преди да са разбили .
lecki - специалист
bobyi написа:
Но не знам какво ще правиш ако спрат тока в село, кой ще ти включи компа.
То има настроики като доиде тока компютъра сам да се включва
(само не мога да се сетя къде бяха).
А шорт-кътове от exe-фаиловете в папка "startup' и всичко трябва да тръгне
- специалистите да уточнят ако нещо бъркам.
ditronix - специалист
При сегашните цени на DVR-те таралежа в гащите,наречен компютър става безсмислен! Дори може да излезе на същите пари,а проблемите.... За тях не ми се говори. При такива разстояния до обекта е по-добре охраната да се повери на специализирана фирма. За камерите-поне 520 лнии,за да може да се гледат повече подробности. Разбира се,оптика на SONY,защото другите,които са на добри цени не струват. В крайна сметка всичко това зависи и от бюджета,който може да се задели.
bulhomes2 - майстор
Имам и DVR с 4 камери и отделна IP камера. И двете мога да ги гледам през нета. Връзват се направо към рутера - компютър там не е необходим. DVR-a не мога да го записвам, а и камерите му са статични. IP камерата мога да си я въртя от вкъщи както си искам и може сама да си записва на отдалечен компютър (компютъра вкъщи) при засичане на движение. DVR-a с 4-те камери ми струваше към 400 лв, толкова (че и по-малко) ще струват 4 отделни IP камери. Затова ги препоръчвам като вариант.
НО. МНОГО ВАЖНО, което не споменахме. Интернет доставчика трябва да ти даде реално IP.
ditronix - специалист
Реалното IP вече едва ли е проблем някъде. Но IP камери за под 100 лева.... Малко странно ми се вижда. Дай моля те линк да ги погледна. Защото това,което аз съм виждал и работи добре е около 100 евро.
bulhomes2 - майстор
Дал съм го, ама май не се вижда
bulhomes2 написа:
Интернет с рутер и няколко IP камери или DVR с интернет връзка и няколко камери. Предполагам, че ще искаш да правиш записи при засичане на движение и е добре тези записи да са на твоя компютър. Затова е по-добре да са няколко отделни IP камери. До 100 лв идва от www.ebay.com едната.
DVR-a също записва при движение, но трябва да е там, а ако го откраднат и него ще ти се смеят после на записите...

Сега ще кажеш, че за едни камери не си струва да плащаш нет. Ти си преценяваш колко струва СОТ или камерите. Или дали евентуалното открадното ще си струва инвестициите за охрана. А можеш да включиш и застраховател в сметките, но го питай да е изрично и за кражба.
  • 1
  • 2

Тема "камери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: