От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Има някои неточности в писанията ти. Пишеш че си го купил с 2 броя акумулатори. Този модел се подават
с батерии Energizer. На снимката гледам VARTA. Тези Varta от снимките да не са ти старите
батерии от телефона? Може вече да са дали фира ако е така.
Пробвай новите батерии и им направи няколко цикъла заряд-разряд. Зареждаш докато изключи зарядното и после
разреждаш на телефона до отказ на същия. Тези 10 часа за заряд са малко. Аз имам зарядно VARTA с елементи пак
от същата фирма. Определено зарежда над 12 часа. За една нощ не са готови а чак към обяд на другия ден. В края на заряда
акумулаторите трябва да са доста топли. Някои зарядни мерят температурата им. Говоря за истински зарядни.
Пък и не знам какво очакваш от зарядно за 15 лева и то с два броя елемeнти, макар и по 850mAh.
:partyman:
vk - специалист
Батериите са Energizer, като тези на първата снимка (първия пост). А зарядното с батериите е с цена 11,20 лв от Carrefour.
Сложих Варта само за целите на измерването.
Очевидно че ще трябва да се зарежда по-дълго. Остана неясен само въпроса - когато се подава 84 mA към две батерии, то всяка ли се зарежда с 84 mA или пада наполовина по 42 mA. Батериите са разположени паралелно-успоредно (такова е свързването на пластините). Ако има този пад наполовина то ще трябва и 20 часа да се зарежда и това обяснява нещата.
hidrazin - майстор
Да не искаш да кажеш, че двата минуса са заедно и двата плюса също? Ужас!!! Има лека надежда когато е с
два акумулатора тока пак да е 84mA. Какво ти пречи да го измериш? Слагаш двата и после мериш тока през единия.
Това успоредно свързване е кофти вариант. Ако тока пада наполовина ще трябва да го чакаш доста повече от 20 часа. :-D
Ама какво толкова го мислиш. Тези 11.20 лева къде ли не сме ги изпили. Слагай го да зарежда докато изключи пък каквото
има да става ще става.
vk - специалист
Пробвах с двете батерии поставени - идва 82-84 mA на всяка.
Преместих тия малките батерии на гнездото за големите (AA), там тока трябва да е 200 mA(според обозначеното). Уреда показва 140-145 mA. Виждате каква е точността на подавания ток - отклонение 1/3-та от обявеното. Пълни боклуци ще излязат тия евтини зарядни.
Ще зареждам малките батерии (ААА) във гнездото на по-големите(АА), само ще трябва да им намеря някаква пластина да ги повдигна, че са по-къси (5 mm).
Ей тука гледам едно яко зарядно Technoline BC 700, ама 50 лв.
vvventsi - специалист
Аз имам ето това зарядно хубаво е ,(не е реклама) токовете са си реални!!! http://alka-shop.com/product_info.php?products_id=2659
hidrazin - майстор
само ще трябва да им намеря някаква пластина да ги повдигна, че са по-къси (5 mm)
Монети от по една стотинка? :?
shadow__01 - майстор
Как хубаво пускам батерии на изправителя и след половин ден са готови та чак парят. Държат толкова, че забравям кога съм ги зареждал последно. Ползват се на фенер(не от мен). Учудващо е, че зарядния ток си е точно 1/10 от капацитета им и то без никакви токоограничаващи резистори.
Всички зарядни които се продават са пълни боклуци. Хубавите са над 50 лева нагоре. Имам едно за 4 батерии АА/ААА или две 9 волтови. ако го чакам с тока му 10mA да зареди дори 2 батериики ще му трябват поне два дни и пак няма да са напълно заредени.
petromaniq - специалист
shadow__01 Откъде е тази психоза, че щом елементите парят и са заредени? Заряден ток се постига най-елементарно с генератор на ток, където и с елемент и без, през веригата тече, колкото му е зададено. А за боклучавите зарядни на пазара - каквото зарядното, такова и акумулатора.
ssi - специалист
Ами ще парят! То заряда го пишат да се прави с 1/10 от капацитета на батерията, ама ограничават и напрежението. А...и още нещо....Нали не смятате, че като пише един капацитет на батерията, то той е толкова? Повечето от батериите се различават драстично от капацитета напечатан на обвивката. Сетете се като сложите няколко батерии с различен капацитет в едно такова евтино зарядно какво се получава!

Тема "Измерване заряден ток на Charger" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: