От мобилни телефони до цифрови камери
QuietStep - специалист
Привет на Братството! Не бях идвал насам от доста време, но сега опирам до добър съвет...
Имам (все още! :) ) Laser Jet 5p - чудесна машинка - служеше вярно и почтено, но...свърши поредната тонер-касета и...
Та въпросът ми е - след като ми попаднаха няколко бутилки с тонер, предназначен обаче за ксерокс (марката на тонера е 6R90270) или това, което пише на кутията е;
XEROX Toner 5416/21, 5518, 5615/16/21, 5815
ще мога ли да захраня "гладното" си принтерче с него тонер или...
И как се пълни касетата му - не съм отварял подобни "чудесии" никога.... Вярно е, че винаги има "Първи път...", но да не стане и последен за тази ми "благина", че "...пари нема - действайте!...", както е казал воеводата на пратениците си... :supz:
Благодаря!
MamaMy - майстор
Даже и не пробвай с тоя тонер. Няма нищо общо. Друга технология е и с обратна полярност и с друга температура на топене...
Абе не става. Купи си тонер точно за него. Все пак е един от принтерите с най добро черно и все още го използват за предпечат.

http://www.youtube.com/watch?v=epZUzIfQTH8
schuldiner - майстор
Абе не си прави живота черен (буквално) и дай касетата да ти я напълнят в някой магазин за консумативи. Гледам моята е от 2007-ма, по спомен тогава 20 кинта. Хем да ти погледнат и барабана ако е за смяна, че при мен прави едни джизги, като на писалка монблан.
QuietStep - специалист
schuldiner написа:
Абе не си прави живота черен (буквално) и дай касетата да ти я напълнят в някой магазин за консумативи. Гледам моята е от 2007-ма, по спомен тогава 20 кинта. Хем да ти погледнат и барабана ако е за смяна, че при мен прави едни джизги, като на писалка монблан.
Благодаря за съветите. Май наистина ще трябва да се бръкна за зареждане...Ама къде са тия цени (20 лв!?), за които ми споменавате? Щото на адреса от MamaMy става въпрос за двойно повече, че и отгоре! :sad:
hidrazin - майстор
Не са 20 лв. ами са 10 лв и 20 ст. MamaMy ти е дал правилен линк къде да си купиш тонер и да си
заредиш сам касетата. Като не можеш сам даваш 30 и отгоре лева за работа и 10,20 лв за тонер - 42 лева. :-D
Ако и касетата ти прави чалъми цената ще скочи още нагоре.
:partyman:
stamenov1 - специалист
Това е една от най-гадните за презареждане касети, защото се цепи на две за изхвърляне на отпадния тонер. Ако има останал в нея чист тонер първо го изсипваш и събираш и после внимателно разделяш касетата на две, но се приготвяш за доста мизерия. Най добре е да я цепиш когато се налага смяна на барабан или зареждаща ролка. Първите едно две зареждания на този принтер ги правя без да я разглабям, но за да изхвърлям отпадния тонер съм си пробил 2 12 мм. дупки над контейнера за отпаден тонер, които залепям с тиксо. Иначе принтера е железен. Имам и подобен 4L който е над 150 хк. 5MP -то ми гони 100 хк.
MamaMy им разбира на тези принтери доста.

Тема "Има ли живот в Laser Jet 5p?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: