• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stanimir62 - специалист
Тези последните сонди са най-подходящи ,но като ги гледах и те бяха сериозна цифра.Понеже накрая се налага да се мерят напрежения и вериги за да стане както го иска баровеца и така.даваме жертви.Понеже от обект до следващия обект има голям луфт та реках да ги погледна.Ама невиждам някой направи самковец да е наясно без да ме убеждава колко съм тъп и какви ментета купувам.
ditronix - специалист
Станимире,купувай приборчета по 5 кинта и не се занимавай с глупости.Щом на оня не му стига акъла да погледне на какъв обхват е,няма смисъл да вземаш скъпи неща.Пак ще ги опаткат.А колега по-горе даде добър съвет-чупи-купи.Като плати два-три пъти , ще разбере че така не става!Не искам да се хваля,но имам цифров мултицет Shlumberger от 1985 година.Малко хора тогава бяха виждали на живо такова нещо.Като ходя по обекти обаче с мен е мултицетчето от 5 кинта.Да не ми е жал,ако го изтърва.С всеки се случва.
cvetanmu - специалист
В повечето случаи заминава АЦП. При включване на мултицета ако показва единица независимо на какъв обхват е - няма смисъл да го мъчиш.Ако АЦП е здраво търси прекъснали съпротивления по платката - друго няма какво да изгори там.
stanimir62 - специалист
Аз също съм за уреди от 5лв.От десетина в началото остават 2-3 накрая и вече се пазят.По въпроса чупи купи нали знаеш ама аз не бях аз го оставих там и т. н.Преди 20-на години много ме дразнеше парлапанството вече няма за кога да хабя излишни калории.Като ги изпратя някъде и знаят ,че ще им трябва те даже сами си купуват ама вече е негов и си го носи в къщи и го връща.Такъв е живота за голямо съжаление! Старите ще ги отворя да си взема петях пари, може пък и 1-2 да станат
dtmf - специалист
Обикновенно АЦП е ICL7106. Струва колкото цял уред+още толкова за доставка(куриер)+ двойно повече за загубеното време.
novgradski - специалист
Честита Новата 2013!
Темата е стара ,но ако може малко помощ!
Мултицета ми е М-838 и при измерване на :
-обхват 200 ома
-обхват 2000 ома/диод
дава грешни отчитания
Като дам на "късо" за същите обхвати ....ми дава някакви (малки 1...2...1,5)стойности
схемата тази

Изображение
т.е позиции 16 и 17 ..след това дали R5 и R6 или R509...да разпоя и проверя или..
За сега го ползвам на 20к и резултатите са като 0,...
...или поне принципа на "въртящия " ключ как "действа" на схемата...да не са на "чифтове"1и2,3и4...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: