От мобилни телефони до цифрови камери
daywalker - специалист
не можах да открия видимо лоши спойки, но където можах презапоих, включително и на другите платки. Добре, че не омазах нещо, че нямам голям опит. Засега работи, остава да видим дали ще има подобрение.
s_gangalov - напреднал
Ако продължава да изключва ти препоръчвам да смениш бутоните на клавиатурата - особенно този за включване, защото вътрешно дават утечка и трудно ще я хванеш.
daywalker - специалист
ами освен да го сменя с някой от останалите....
доста се рових във форумите, но едва тук попаднах на подобни проблеми. Специфичното е че дори при изключено ПЦ, се получават аномалиите - въпросното "No video input"
Да дообясня какво става при мен: Когато монитора се изключи, натискането на power buton-a последно не даваше резултат, но натискането на някои от останалите го включваше и работи докато го държиш натиснато. Държейки го, натиснеш ли някой друг - пак гасне. И така след заиграване с натискане на бутоните в един момент заработва. Понякога след като заработи така, вече няма достъп до менютата, а натискането някои от другите бутони го гаси, докато power butona не реагира пък изобщо. На платката с бутоните ни видях нищо подозрително, самите прекъсвачи си се натискат нормално, без да запецват.

п.с. Дали ако откача конектора на платката с бутоните, ще мога да подкарам монитора и да видя дали ще даде проблем при подължителна работа?
s_gangalov - напреднал
Ами пусни го и тогава откачи буксата с бутоните и след това ако работи нормално без да изключва значи някой от тях прави белята. Ако продължава обаче да изключва работата не е на добре.
daywalker - специалист
след припояването сутринта, цял ден работи и не се е изключвал. Поиграх си доста с бутоните преди да го затворя, всичко работеше отлично. Нарочно почуквах и платките, за да предизвикам сътресения и прекъсване на някоя верига, но не се изключи.
Рано е да се радвам, но все пак може да излезе студена спойка и при мен проблема.
Май не съм си споменал модела на монитора досега :))) Philips Brilliance 200wp7es 20"
s_gangalov - напреднал
Сега остава да го полееш за хубавата работа , че да не се чупи. :drinkers:
daywalker - специалист
вчера изкара цял ден без да спре, днес също не е прекъсвал, но нощес по някое време отново ми светна надписа "No video input". Изключих го от контакта, а сутринта не стартираше, но като му набих един чомбер до бутоните и веднага заработи. Май там ще е проблема. Следващия път ще разпоя пауър бутона и ще го сменя с примерно с "ауто бутона", който така или иначе не ползвам.
fox_vt - майстор
Я да се разпиша и аз.Монитора се бъгна постоянно изскача менюто за авто настройка.Отворих го благодарение нс тази тема за две минути :partyman: но нищо видимо повредено.Като откача платката с бутоните и спира, обаче по тях нищо съмнително.Утре ще презапоя там това онова макар да ме съмнява дали там е проблема.Доста често дефектирали тия бутони.Не можах да стигна до управляващата платка че трябва да разкачам подсветката.Чух че имало вариант някакъв осд чип да е изгорял.
todortv - майстор
fox_vt написа:
.....Като откача платката с бутоните и спира......
:idea:
Сменяй бутона.
kuger - майстор
+1 Същия модел, същите проблеми с бутоните. Едно такова бутонче е 0,1 лв., сменяй смело.

Тема "Монитор Philips 190S, вероятен проблем в захранването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: