• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ivanov6600 - специалист
Здравейте.
Направил съм си фаровете на колата да се палят автоматечно с помоща на две релета по 40А и едно времереле което взима сигнал от алтернатора.
Когато запаля колата след около 10сек фаровете (Къси и габарите) светват но когато изгася веднага гаснат.
Въпросът ми е как да направя да се изключват след около 10сек. след загасването на колата.
fox_vt - майстор
Добавяш реле за време със задръжка при изключване и готово има готови китчета както и такива за сглобяване.
ivanov6600 - специалист
В Момента съм с такова реле http://www.elimex.bg/product/26192/kit- ... nenie.html
Някакви линкове за друг вид
Борис - специалист
http://hit-electronics.com/el-materiali ... m-9156.htm От + на АБ кабел поне 2,5 квадрата,с предпазител 16А, на клема 30.Нататък ако се чудиш как викай някой!
ivanov6600 - специалист
Колега прочетели изобщо въпроса ми?
Това е най- обикновено реле 40А с какво ще ми помогне това на мен.
zil157 - специалист
ivanov6600 написа:
Колега прочетели изобщо въпроса ми?
Това е най- обикновено реле 40А с какво ще ми помогне това на мен.
Стартираш,динамото се развърта-светваш.Гасиш двигателя-гаснат фаровете.Това е!Нищо не включваш ръчно.А вечер си ги пускаш от ключа.Какви секунди,какво още?
ivanov6600 - специалист
Колеги прочетете какво съм написъл и не ми давайте някакви страни работи.
В момента нещата са така взимам сигнал от алтернатора в момента в който запаля двигателя се подава "+" на времереле което от свая страна подава след 10-15сек "+" на оперативната верига на две 40А релета които включват автоматично фарове и габарити.
ИСКАМ след като изгася двигателя фаровете да светят още поне 10 сек. ТОВА МИ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪПРОСА.
zil157 - специалист
Аааа,да свети докато отвориш гаража.Джугито гараж няма.Сори!
Последна промяна от zil157 на вт фев 19, 2013 9:27 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Еми с наличното реле няма как да стане. Разбираш ли от електроника да ти дам схема?
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично вкл/изкл. на фаровете." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: