От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте ! Изчезна екрана / няма визуализация / на хлебопекарната - ЕЛИТЕ ВМ-051А. Отворих я, и установих с уреда прекъснат електронен елемент, който е толкова малък, че няма никакви обозначение по него. В схемата на хлебопекарната е обозначен като " сензор № 7 /. Предположениета ми са за термистор...В сервиза в Ловеч гледат " умно" и вдигат рамене - нямали досега такъв случай...От централния сервиз в София ми казаха, че стойностите на този елемент са 5 ком. при 18 С. Купих и го поставих - екрана се появи, но издава звуков сигнал. Слагах и по- високи, и по - ниски стойности / в магазина ме запомниха вече / , но резултатът е същият. Екран има вече, но не работи....Вярвам, че има възможност да се ремонтира. Елемента, знаете, струва стотинки и ще е срамно да се хвърли цялата хлебопекарна заради това... Вашето мнение ??
hidrazin - майстор
vanbo написа:
Вашето мнение ??
Лично моето е да си намериш читав сервиз. Като няма в Ловеч има в Габрово и Плевен. На еднакво разстояние ти са. Иначе така дистанционно няма да стане или ще е много трудно. Пък и какво очакваш от тази марка? Радвай се че въобще е работила - колкото толкова.
:partyman:
Приятелю, те в централният сервиз в София не знаят стойностите и как да решат този дребен проблем, та ти говориш за провинцията...Добра си беше машинката и служеше вярно, затова се занимавам. Благодаря ти за препоръките, но очаквам практически съвети с технически параметри. Остани със здраве...
hidrazin - майстор
Ами точно тук ти е грешката. Да не мислиш че на тия в централния сервиз им дреме за твоята бивша фурна? Или пък са се юрнали да чоплят до елемент? Затова ти казах да си намериш свестен сервиз или човек дето си разбира от работата.
И какви практически съвети че и технически параметри очакваш? А някой да дойде да ти държи ръката с уреда или поялника?
Схема да си потърсил, снимки да си направил? То тук врачките нещо изчезнаха последно време.
Успех с ремонта все пак.
ivanovbg - майстор
Еми колега, боба още не е узрял та да гледам на него.
Вариантите са 3
1.Снимай схемата, платката на пекарната и я прати за да помислим.
2.Пращаш я в сервиза да я оправят
3.Чакаш да узрее боба
Здравейте ! Аз ли грешно се молих, вие ли грешно ме разбрахте....Не искам никой да ми държи ръката - сам си локализирах повредата. Въпросът е че , няма никакви ст-ти на схемата/написано е, но не и прочетено/. Приятелю, аз съм раждан на село, не на жълтите павета, та знам кога узрява боба. Не се прави на велик пред хора от провинцията, които не познаваш ....Бил съм и в други форуми, тук очаквах отношение на възпитани хора , а не такова високомерно отношение към човек, който е на годините на баща ти...
hidrazin - майстор
Здрасти. Ние ли нещо грешно отговаряме или ти нещо не разбираш?
Питахме за схемата. Ти казваш че я имаш? Къде е? Ние я нямаме?
Питахме за снимки на платката. Къде са? Няма ги.
Снимка на елемента дето си го набедил за изгорял да си дал? Не си.
Да си посочил модела на термистора който си сложил? Не си.
И сега що се сърдиш че врачките във форума са изчезнали?
Ако ще се обиждаме на София - и аз съм израснал на село и със София нямам нищо общо. Пък ivanovbg е изключение. :wink:
Все пак форума е "направи си сам" а не професионален и не е задължително всички тук да са ремонтирали хлебопекарни и точно такива. Ако тук няма кой да ти отговори има друг форум само с професионалисти по електроника.
Там все ще се намери някой който да се е сблъсквал с такъв проблем:
ремонти на битова техника
Успех!
P.S. За годините на моя и твоя баща може да поспорим. Да не се окажем набори или да съм ти батко.
AAsat - специалист
Освен елемента, който е сменен, може да има и други повредени неща. Звуковия сигнал, който се е получил след смяната има ли го в някакъв режим при нормална експлоатация? Може за проба вместо термистор да сложиш обикновен тример с по-голяма стойност и като го настройваш да търсиш стойността на неясния елемент - но това е малко проба/грешка.
А схемата, която я имаш е добре да я пуснеш. за да има база за разсъждения.
hidrazin - майстор
vanbo написа:
....Бил съм и в други форуми, тук очаквах отношение на възпитани хора , а не такова високомерно отношение към човек, който е на годините на баща ти...
Аха, точно така. Това ако смяташ за високомерно отношение какво ще кажеш за това? Направо в коша и без прочиие. :lol: Тук поне някой ти обърна внимание и ти поиска елементарни неща. Да ама не. Какво ти пречеше да кажеш че хал хабер си нямаш и какви си ги натворил?
Прикачен файл:
pekarna 2.jpg
Е, получи "практически съвети с технически параметри" - сменяш сервиза. В колко форума още трябва да ти го кажат?
Иначе твоя проблем има решение макар и малко трудно. И защо реши да смениш сензора с 4148 - защото са стъклени и си приличат ли? :prayer:
Успех с ремонта! От мен не очаквай повече жокери. Не и с това отношение.
сензор №7 :cool: :lol:
hidrazin - майстор
Уф, хайде още един жокер и той ти е решението:

Изображение
Fast switching diode 1N4148

Изображение
Glass Encapsulated NTC Thermistor
http://bg.farnell.com/honeywell-s-c-fen ... dp/1216119

Тема "Изчезна екрана на хлебопекарната..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: