От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
hidrazin написа:
Ами да си дойдем на думата тогава. Толкова ли беше трудно питащия да да напише поне модела и да сложи 1-2 снимки?
Ами щом става така очаквам да му дадеш правилна и ясна методика за да си за да си оправи монитора. Ще следя темата с интерес.
Между другото имам една лека кола - от хубавите. Като завъртя ключа за запалване аха да запали и угасва. :? Ще ми дадеш ли и на мен методика да си я оправя?
:partyman:
Първо ,не се познаваме,не сме си пили уискито заедно.Второ предполагам,че съм доста по възрастен от Вас.
Поради тези причини поне би трябвало да се обръщаме един към друг на Вие.
Чел съм доста Ваши писания и съм се ползвал от тях.Явно,че си разбирате от работата.
Но това не значи да се държите надменно и да си мислите,че сте последна инстанция.
Пак повтарям,че това е любителски форум.Вървете се заяждайте в Eshop например.
Колкото за колата-като нищо мога да съм полезен.И с това съм се оправял-изчукване,боядисване,основен ремонт на двигател и какво ли не по колите ми.Сега съм на години и вече не ми се занимава.
Мога и да покажа някои направени от мен работи.Всичките в професионален вид.
Но това едва ли е нужно в предвид това,че сте си настроен да се заяждате.
Който разбрал разбрал.
Аз отивам да пия едно питие.
И Вас Ви каня, :partyman:
sstefanov написа:
Кажи тогава каква е марката на монитора на kal0ian
Извинявам се монитора е HP W2207h
alien - специалист
ами аз по рано питах дали е с адаптор ама.....
според сайта на НР пише АЦ-ДЦ адаптор нищо повече, ако е така трябва да си сигурен в изправността на адаптора преди да човъркаш монитора
hidrazin - майстор
Не знам какво въртите все около този адаптор. Този монтитор НЯМА адаптор. Има си POWER BOARD и е този - ILPI-029.
Прикачен файл:
ILPI-029.jpg
И като сте ходили по сайта на НР можехте да видите че по заводската комплектация няма адаптор.
http://images10.newegg.com/NeweggImage/ ... 091-14.jpg
И сега какво правим имайки в предвид че питащия вероятно няма и елементарно уредче от магазин за един лев да не говоря дали въобще може да го ползва? Имам някои идеи но ще Ви изчакам да видя насоките, които ще дадете.
Говоря Ви на Вие, защото вече съм убеден че за мен си момче. Средното и висшето си образование завърших още ПРЕДИ "демокрацията" да нахлуе у нас. :)
А за форума Eshop - един такъв пост и си в кошчето. Втори такъв - бан по IP.
Аз отивам да изтрезнявам. Каня Ви и Вас!
:partyman:
P.S. И за да не мислиш че съм настроен за заяждане - един жокер. Насочи се към инвертора и CCFL.
Junak - майстор
alien написа:
ами аз по рано питах дали е с адаптор ама.....
според сайта на НР пише АЦ-ДЦ адаптор нищо повече, ако е така трябва да си сигурен в изправността на адаптора преди да човъркаш монитора
Вземи разгледай малко модели на монитори. Само с четене по нета не става. Ако и малко технически английски научиш - ще ти е от полза.
alien написа:
ами така е пичове не се сърдете, нормално е някой неща да са ви непонятни - "ама как така", или "да бе то така стават тия работи", опита се добива с практика, не с кибичене и плещене на глупости по всички форуми
това да питам за адаптор при ремонт на монитор вече ми е рутина, да го ремонтирам без да му знам марката и модела също, а вашата рутина каква е? да знаете по всички форуми кой какво е питал и навсякъде да се изсерете, е, БРАВО!!! кой каквото може...
lacezarasia - специалист
kal0ian написа:
sstefanov написа:
Кажи тогава каква е марката на монитора на kal0ian
Извинявам се монитора е HP W2207h
Марката всъщност не е от толкова голямо значение. Сега конкретно по темата: Пусни компютъра да зареди и като изгасне вземи силен фенер и светни отблизо, ако различиш картина (не се забелязва мн. лесно) значи са лампи. Ако е така разглоби монитора и извади лампите отвън и така пробвай да го пуснеш. Ако тръгне значи ти окъсява някъде.

п.п. предупреждавам те, че е туткава работа.
petromaniq - специалист
Преди да разхвърляш лампите на твоя, пробвай се на някоя счупена матрица. Разхвърлянето и особено събирането на "сандвича" не е само "туткава работа" - ще разбереш защо. :shock: А и не е задължително проблема да са лампи. След като нямаш други за тест и или подмяна, по-добре не се захващай. Вярно форума е "Направи сам", но никой още не е отворил тема примерно : как да си извади сам зъб. Да не стане доразвали сам.
lacezarasia - специалист
Ами точно за това съм му казал как да разбере това без да разхвърля монитора, а и той да си прецени дали може да си "извади зъб сам".
alien - специалист
Junak написа:
Вземи разгледай малко модели на монитори. Само с четене по нета не става. Ако и малко технически английски научиш - ще ти е от полза.
I do speak english, technical too.... I can read... I can write as well - as you can seе, unfortunately I dont have your needs, your time and effort to learn from other amateurs mistakes as you advice

вече споменах веднъж нямам вашата нужда да го уча след като вече съм го научил, нито пък време да се уча от грешките на други аматьори по форумите като вас, нито да търся по интернет каквото и да било за монитори, все пак схемата е елементарна, по бързо ми е да го ремонтирам и да го затварям от колкото да ровя из нета
още един в списъка на безполезните дърдорковци и ще имам удоволствето да не го чета повече
балгодаря

но въпреки всичко ще се радвам да помогна на автора когато се появи с адекватна информация
за момента остава или захранване, или инвертор или лампа
но ако с опита си в електрониката ви преча да блеснете с копирани чужди знания от друг форум.... (паралелно с арогантно държание както към питащия така и към останалите) мога и да си мълча...

Тема "Проблем с монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: