От мобилни телефони до цифрови камери
pif4o - специалист
Нищо не става от тоя пущин, уморих се да се занимавам с него инак ми беше мерак да го сборя пък и си намирам занимавка за поялната станция :) голям кеф е :), ще кара така, пък покрай коледните намаления ако изскочи нещо не много скъпо ще ги оборудвам с някои модерен ТВ :)
Благодаря на колегите взели участи е в темата и най-вече на колегата Todortv :prayer: които ми помогна и миналия път, ако имаш път към Пловдив ще черпя :partyman:
Благодаря и на критиците че ме научиха как се пише бОбина и споЙка :) тва трябваше да съм го учил 1 ви клас но ето че на изпит по правопис ме скъсаха :)
Благодаря на всички Ви :partyman:
здравей. и аз имах беко и след многократни ремонти при майстор взе че се запали и го изхвьрлих та внимавай с този телевизор :sad:
погледни колко волта има на големия транзистор до ТХО-то....на средния краи трябвада е около 115 волта.На същия трябва да има един кондензатор от 5.6 нанофарада до 7.5 нано----1200--1600 волта смениго и него .ДОРИ ДА ГО ИЗМЕРИЩ С КАПАЦИТЕТМЕР И ДА ТИ ДАВА ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО КАТО СТОИНОСТ . ...друга повреда може да бъде паметта 24//08 на процесора..//ТОВА Е ЕДНА МАЛКА ИНТЕГРАЛА С 8 крака.//. В новите ТВ КОРЕКЦИИТЕ ПО ХОРИЗОНТАЛИ И ВЕРТИКАЛИ СТАВА ОТ ПРОЦЕСОРА КАТО СЕ ВЛИЗА В СЕРВИЗНОТО МЕНЮ ...Ако не си доостатъчно компетентен/не се обиждаи--всеки е тръгнал от ,,0,, не го пипаи да не го развалиш повече/това е моя съвет.но----изобщо БЕКОто имат шибано управление на краиния транзистор -директно го управляват от ПРОЦА през един кондензатор----СПИРАМ ДО ТУК--- -АКО СЪМ СГРЕШИЛ НЕЩО НЕКА КОЛЕГИТЕ МЕ ПОПРАВЯТ
todortv - майстор
atc_maistor написа:
погледни колко волта има на големия транзистор до ТХО-то....на средния краи трябвада е около 115 волта...друга повреда може да бъде паметта 24//08 на процесораСПИРАМ ДО ТУК---
Как ще го посъветваш да мери на колектора на транзистора !!! Колко според теб ще покаже ?!
Ти мерил ли си на колектора, когато ТВ работи?
Погледна ли схемата В+ е 145В, става въпрос за 29" телевизор с Е-W корекция.
Че е кондензатор, кондензатор е- повече от 80%, не са тези които си посочил, за памет не.
правилно колега трябва да го извади краиния и да мери --или на 100м/160волтовия//ако иска и лампа да слага//--за пет минути ...цял курс Радио и телевизия не се научава --по добрия вариант на сервиз
petromaniq - специалист
А проверени ли са транзисторите управляващи корекцията и веригите покрай тях? +B се измерва не на колектора на крайния транзистор, а на съответния извод на ТХО или на филтриращия електролит, да ама не. Няма никакъв смисъл след като растера е разпънат.
nikolovvd - майстор
А съпротивлението от 10-тина мегаома преди калпачето на високото проверено ли е?

Тема "Пак проблем с телевизор ВЕКО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: