От мобилни телефони до цифрови камери
gecata82 - специалист
http://www.elimex.bg/product/33512/kit- ... hnost.html
Това е въпросното реле. Проблемът е със сондата "Сондата се изработва от неизолиран едножилен проводник със сечение 1 - 2,5мм от мед, бронз, месинг или неръждаема стомана. Сондата не трябва да се допира до стените на съда." та въпоса ми е как по точно да я изработя тази сонда , само от кабел 2,5мм и как да я свържа към платката. Благодаря ви предварително.
shadow__01 - майстор
Само предположение:
Съдът е метален. Едната клема от Term1 е свързана с него(металния съд). Другата клема от Term1 е свързана със сондата, която е изолирана от съда и единствения начин да се свържат съда и сондата е течността.
ivanovbg - майстор
Сондата е от два кабела които не трябва да се допират и не трябва да допират съда, независимо дали е метален защото мокрите стени на съда ще лъжат релето че има вода. Ако ще управлява помпа- не става.
gecata82 - специалист
значи няма да управлява пома а около 20 см лед лента, и съдът е пластмасов, но все още не мога да разбера ка с кабел 2,5 да направа сонда :?
hidrazin - майстор
Ами взимаш едно парче например мостов проводник, оголваш му двете жила на по 5-10 сантиметра и го слагаш в бидона така, че да не опира в стените му и двата проводника също да не се опират естествено. Когато водата стигне до краищата на двата проводника си настройваш с тримера релето така, че да включи.
Друг вариант - на капака на бидона пробиваш две малки дупки и прекарваш през тях две спици за колело, шишове за плетене или нещо подобно като ги застопориш така, че да са успоредни и да не се допират.
От там нататък - две жици и към релето.
Силно се съмнявам че това ще върши някаква работа. Релето е направено по много тъпа схема и ще има много ядове,
:partyman:
gecata82 - специалист
Е сега вече те разбрах и утре ще пробвам да видим какво ще стане, то по принцип са ми обещали хубави качествени сонди НО не се знае цената и искам просто да имам алтренатива, а до колкото до релето това сичкото се прави с научна цел и ще се полва веднъж в годината за демонстрация, и за това мисля че ще свърши работа (евтино и практично). Брагодаря за бързите и изчерпателни отгвори.
hidrazin - майстор
Е, щом е само за демонстрация може би ще стане. В сайта не са описали точно каква част от сондите трябва да са във вода и на какво разстояние една от друга защото ... не е ясно. :-D Зависи от проводимостта на водата. Примерно с дестилирана вода е твърде вероятно въобще да не сработи.
:partyman:

Тема "Помощ за едно реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: