• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте колеги, извинявам предварително се ако има друга такава тема във форума но аз не открих.

Нужен ми е вашият съвет при избор на алармени датчици.Изискванията ми са разумна цена и да няма лъжливи аларми.
Спрял съм се на няколко типа но се чудя, кой да избера за монтаж у дома.
Вариантите са ми:Paradox 476pet (защото си имаме домашен любимец), Teletek P-REX PIR датчик, Teletek Titan AG датчик и DSC LC-100. Ясно е, че всеки ще има плюсове и минуси, но все пак искам да избера по-добрия вариант.
Поздрави!
hidrazin - майстор
Paradox DG-75
И пак не си застрахован от лъжливи аларми. Какво е дживотното>
:partyman:
KingLin - майстор
DSC-тата имат опция да се задава дали животното е под 25кг или над (ама колко над не знам :) ) Става с джъмпер който е вътре в датчика. С други датчици не съм работил и нямам мнение. Трябва да се знае че датчиците имат определен живот след който бройките фалшиви аларми нарастват.
VLADO66 - майстор
Kasap написа:
Crow Swan Quad
+1Тая фирма прави убави неща :)
kozl - майстор
Много от лъжливите пускове се причиняват от хлебарки. Датчиците с нещо ги привличат. На жената в офиса ги заля вълна от включвания. И понеже специалистите не откриваха повреди решиха да сменят комплект цялата аларма. Аз пък приемам подаръци и предложих да демонтирам старата безплатно. Още на първия датчик се натъкнах на хлебарка. С бързи инстинктивни действия я смазах и се усъмних в причината за лъжливите сработвания. По датчиците имаше изпражнения. И така остана същата система + редовно пръскане срещу хлебарки.
И дали пък има датчици устойчиви срещу движение на хлебарки в-у тях. И понеже все пак имах съмнения вързах една хлебарка с конец и с тиксо я закрепих, така, че като дърпам конеца от другата стая да се клати хлебарката пред лещите на датчика. И датчика сработва.
Имаме си куче около 5 кг. Понеже не ми е много ясно каква е разликата между аналогови и цифрови PIR датчици (само алгоритъма за детекция ли е?) Смисъл цифровите датчици трябва да се монтират към точно определени контролни панели или могат да се монтират към всички панели.
ditronix - специалист
Kasap написа:
Crow Swan Quad
VLADO66 написа:
Kasap написа:
Crow Swan Quad
+1Тая фирма прави убави неща :)
Те и на другите фирми са същите. Платките 1:1, кутията малко по-различна. Аз бих препоръчал BOSCH, ама цената не отговаря на изискванията. Вземам и едни израелски BINGO, които пак са копия на SWAN-ите, но не правят проблеми като тях. До преди две години слагах само SWAN, но след серия издънки се отказах от тях.
А какво ще кажете за Titan серията на телетек, дали ще мога да разчитам на тях?
Общо взето се двоумя между Titan на телетек и paradox на сектрон. И двете са среден клас и на добра цена.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на алармени датчици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: