От мобилни телефони до цифрови камери
kretio74 - специалист
Само питам бре. Що се гневиш(Хидразин). Не се заяждам с теб и не мисля че може да ми осигуриш прИмоции. Ако знаеш нещо казвай ако не знаеш си затваряй устата щото колкото повече говориш толкова повече хора разбират колко ти е капацитета.
В тая държава в която всеки прави квото си пойска и плащам заемите на сульо и пульо (КТБ) не мисля, че има човек който да не мисли като мен.
Осигури ми нормални условия за работа, създай ми комфортно данъчно облагане и 1000% ще бъдрм изрядни. Не си мисли че всички таксиметраджий са софийските БАКШИШИ. Изкарваме си прехраната с много часове работа и хиляди незгоди (ДАЙ, КАТ, НАП, итн) при нафта 2.38лв и 0.70лв на километър в малкия град с големите дупки, колко пари се правят знаеш ли.
Амън от СВЕТЦИ бре.
hidrazin - майстор
Чак пък да се гневя? Просто те съжалявам.
Тук може да сме се събрали всякакви но не и дребни мошеници.
Относно капацитета - сам си написал твоя kretio.
Мдааа...
:partyman:
ditronix - специалист
Ами защото сме много умни сме на това дередже! Всеки гледа да изклати другия-кой с кантара, кой с таксиметровия апарат, манго краде директно- няма акъл за измами.... Така ще е явно, а после ще ревем че децата ни бягали в чужбина. И какво да правят тук?
miroton - майстор
ditronix написа:
Ами защото сме много умни сме на това дередже! Всеки гледа да изклати другия-кой с кантара, кой с таксиметровия апарат, манго краде директно- няма акъл за измами.... Така ще е явно, а после ще ревем че децата ни бягали в чужбина. И какво да правят тук?
Ми научете ги и те да крадат :lol:
nikolovvd - майстор
По принцип няма как да изчистиш информацията от апарата, респективно от фискалната памет. Те я енерго
незевисима и е затворена. В последните модели дори има процесор, който пази паметта и при запис
или четене се подава код който я "отключва". Отделно е затворена в отделна кутийка, контейнер или поросто
има термошлаух, като при всички случаи има пломба на завода производител. Нарушаването на пломбата се
санкционира и никой няма да си сложи таралеж в гащите за 5 цифрена глоба - нито сервиза, нито производителя.
Стандартния (законен) начин е смяна на тази памет, което става във всеки един оторизиран сервиз.
За целта, както знаеш се предоставя таксиметровия апарат в сервиза, където изчитат паметта, дават ти
4 протокола за смяна на фискална памет и с лентата от отчитането на паметта и протоколите отиваш в ДАИ,
където подпечатват протоколите и ти връщат 3. Един за собственика на апарата, един за сервиза извършил
смяната и един за производителя, който му се праща заедно със старата памет. Така е по Наредба, но ти като
таксиметров шофьор го знаеш това.
Понеже разбирам къде те стяга чепика, ти препоръчвам, ако търсиш таксиметров апарат, да си отваряш очите
и преди да го платиш да сравниш номерата на апарата - индивидуален номер и номер на фискалната памет със
същите в паспорта. Не се набутвай да купуваш ЕТАФП (Електронен Таксиметров Апарат с Фискална Памет) без
паспорт, защото в 95% от случаите са крадени, а в останалите 5% паспорта е загубен.
Ваденето на паспорт-дубликат не е безплатно и в различните фирми цената варира от 15 до 45 лв.
Отделна е темата, че проблемите ти са възникнали от липсата на производство на ЕКАФП.
Предполагам ще се въвеждат нови апарати, както стана с касовите апарати, и новите ще имат както GPS,
така също и GPRS модул и оборотите директно ще се пращат в НАП. Хубавото ще бъде, че няма да се налага
поне 3 пъти в годината да ходиш в Метрологията за проверка - при годишната проверка и при смяната на гумите, което също се заплаща.
dundurma - специалист
последно пишещия не е прав .слагат се едни копченца,с които си триех оборота.не нападайте колегата,а се замислете малко...........
повечето от вас са майстори и си ценят труда,а направените от вас инвестиции са по-малки от закупуването на нова кола за такси,с която колегата ви вози БЕЗ ПАРИ.............само в българия да се возиш на такси излиза и по-евтино от автобуса-примери бол.
давам пример.........
бургас-изгрев до центъра излиза максимум 4 лева.четерима души с автобуса-пак 4 лева,ма чакат на спирка и слизат на спирка
дъблин-първоначална тарифа-4 евро,1 евро-километър и ако сте повече от един ПО 1 ЕВРО НА ЧОВЕК ВЪРХУ СМЕТКАТА(това беше преди 4 години) :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
nikolovvd - майстор
Това сигурно е било преди 15 години, защото новите фискални памети са с ЕЕPROM на I2C шина, с размер 4х6 мм. и само 8 крака. Освен да го изгориш чипа, не виждам какво можеш да направиш. А изгориш ли го, се бъркаш да едни 60-80 лв., защото без нея апарата не тръгва.
nikolovvd, далечко си от истината.Елитакс е лесно манипулируем апарат, само Емта-та е по благодатна в това отношение.И, както каза Бургаския, хм, водач на таксиметров автомобил, това с копченцата ( и една кутийка,де ) е най-елегантния, поне за сега, начин да се трие.Нека те светна, че гледам, разбираш материята, не се трие от фискалната памет.
Така, на прима виста, поне още 3-4 начина се сещам.
п.п.Моля, започналия темата, да не ми пише на ЛС.Друга информация няма да получи от мен.
nikolovvd, извинявай, нещо не светнах как да ти отговоря на ЛС..Еликом Силистра продължават да правят Елитакс 100, с европейски сетрификат,малко по-скъпи и леко калпави,явно някой чарк е произведен из оризищата или на някоя джонка.Дейзи не се наложи само защото трудно се манипулира, освен размера.А за помпите си прав-GPS и сравняване на това разстояние и престоя с показанията на ТА.Признавам, не знам на другите ТА дали има пинче, на което, когато отпечата бона, да излиза к'вато и да е информация, както е Елитакс.По силите на всяка уважаваща се фирма е да го направи, и да им натърти вратовете.

Тема "Таксиметров Апарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: