• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
Това е цената в сервиза за ремонт-орънтировъчно.
Но докато не се отвори и измери тук таме никои не може да ти каже със сигурност,това по нета го забрави.
Пък и въпроса ти е такъв,че от него разбирам че нищо не разбираш.
Ако си заслужава-кинескопа е добре го карай на сервиз.
avioveteran - помощник
DMN написа:
Обикновено хората, които знаят трудно казват, защото някои с това си изкарват хляба и донякъде ги разбирам. Според мен обаче смисъла на подобни форуми е друг. Не знаем на какво ниво си в тази материя(а трябваше да го уточниш) за да ти се дават някакви съвети, които за човек лаик в тази област може и да са опасни.
Аз не знам къде е причината. Имах подобен проблем с един мой телевизор("Велико Търново"). Когато доближавах ръка до екрана той светваше в момента на своеволното си затъмняване. Все пак донякъде мога да се ориентирам в нещата. Гледах по схемата и промених един резистор, който замасяваше кинескопа, проблема изчезна, преди това бутах и измервах и на други места и уж всичко беше наред. Отопление си имаше кинескопа, високо напрежение също, но екрана му се затъмняваше(напълно черен) когато му скимне, особено когато картината беше в момент с по-слаба яркост и контраст, но пък и самия кинескоп си беше на доста годинки работа и си му личеше вече.
Освен да разбуташ(при изключен от мрежата телевизор) малката платчица, която е на кинескопа отзад и да видиш, когато теревизора работи и кинескопа е тъмен, дали поне има отопление на кинескопа(светене в стъклената му тръбичка). Не мога да ти дам професионален съвет, защото не съм професионалист, но пък тези, които знаят, явно също няма да ти кажат(освен цената). Така че ти си решавай какво да правиш :) .

Точно това направих- бутах и клатих малката платчица, която е на кинескопа отзад и вече няма прекъсване и отоплението светва т.е. включва се.Освен това вътре имаше килограми прах та го поизчистих с прахосмукачката.Не съм лаик -инженер съм и нещо разбирам от ел.техника от по-прост вид , но като пенсионер не се хващам лесно със сервизи заради скъпотията.Ние възрастните сме свикнали сами да си ремонтираме колите и техниката ,макар не винаги да успяваме.Хубав ден и ти благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с образа на телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: