• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Прикачен файл:
Handset board.jpg
Използвах гумички за дистанционно управление, но май причината не е в тях, а в тъпо нанесената контактна площ на платката. Единия полюс контактува само с периферията на гумичката.
Графитното лепило не посмях да ползвам, защото в инструкцията пише, че се "изпича" с лампа 100 Вт от разстояние 15 см в продължение на 90 мин. Това явно е за платката, но с какво да го "рисувам". Може би с изпилена игла от спринцовка :?
За сега ще изчакам силикона на гумичките да втвърди и да проверя ефекта само от смяна на гумички.
М-у другото като замервах оригиналните гумички имаха съпротивление към 500 ома, а тези от комплекта към 100 ома. По един и същи начин поставях пробниците в-у тях. И по невнимание срязох от купола на един клавиш. Намазах със силикона и ще видя дали държи тоя силикон. Иначе може да се лепи с лепило за винил и добре се получава, но в момента нямам.
kabel96 - специалист
На мивката с веро и четка за зъби платката и гумичките и черпиш после.
hidrazin - майстор
Де да ставаше винаги така... Като го няма графита, колкото и да миеш все тая. Ако искаш и с ХЕД ЕНД ШОЛДЪРС. :-D
:partyman:
kozl - майстор
kabel96 написа:
На мивката с веро и четка за зъби платката и гумичките и черпиш после.
Е те тва първо го направих и после и аз се почерпих ............................ със студената вода. А след това и със съвети от форума.
И после ползвах предложението на hidrazin за гумичките и "о чудо" телефона заработи както като като беше нов.
Купих и лак, но не се наложи да го ползвам. Но все пак бях "материално" подготвен благодарение съветите на hidrazin.
Извод:
Според мен лошия контакт е в следствие на деформация на "проводящата гума" и кофти форма на контактната повърхност. От снимката се вижда, че контактната площ на единия полюс не само, че е по-малка като площ спрямо другия полюс, но е разположена в периферията на допира с кръглата "проводящата гума". Съответно там най-интензивно се деформира гумата и се налага да се натиска бутона с по-голяма сила.
Привет,

Сменил съм сумай ти контактни гумета на много клавиатури за разни медицински машини. Вече обаче не се занимавам с това. Колегата ми, който бачка там е Петър: о899 52девет66две. София, военна рампа. За да е дълговечен ремонтът, старите, гумени контактчета се заменят с токпроводящи силиконови такива. Тук вижая силиконов каучук, а не течен силикон от картуш, които се различават механично и химически.
  • 1
  • 2

Тема "Рециклиране на бутони от еластична клавиатура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: