• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
NeoBoss - специалист
колега купи си pickit 3 и ще забравиш тези проблеми. И аз бях така. Проблема в някои програматори е ,че при празен пик като прочетеш излиза 00000 00 00 0 и т.н. но накрая 1ffc(примерно) и точно това трябва да си го записваш за всеки пик. Защото при програмиране или изтриване програматора затрива този ред и след това неможе вече да разпознае ПИКа. Ако си си го записал след това имаше възможност да си го допишеш сам и тогава ставаше. Ама беше бая отдавна и не помня точно как стояха нещата ...
Та проблема ти е в програматора и програмата за записване. PICKIt 3 ти е решението заслужава си инвестицията , сигурно ще ти съживи и тези пикове като ги изтриеш през MBLAP
ig_ivanov - специалист
dalgia написа:
Програматора е JDM.
И все пак какъв е, защото:
#pragma config LVP=OFF, WDTE=OFF, MCLRE=OFF, FOSC=INTOSCIO, CP=OFF
С каква програма записваш?
dalgia - специалист
http://www.peshotoka.com/?p=134
Това е програматора това е и програмата.
ig_ivanov - специалист
Да, програматора работи добре, но някои чипове не го харесват и не искат да се програмират с него. И аз имах проблем с програмирането на 628 с него (все едно не достига напрежение на чипа). Ако имаш възможност- направи си програматора, който го дават към PonyProg-a (неудобството е, че при него е необходима 9В батерия) или да намериш някой, който има PicKit2 или PicKit3 да провери чиповете дали са наред.
nikolovvd - майстор
dalgia написа:
http://www.peshotoka.com/?p=134
Това е програматора това е и програмата.
Този програматор го забрави! От RS 232 не можеш да изкараш достатъчно ток за програмирането. Все пак е от 1962 година.
Всичките ми програматори, които работят през RS 232 са с допълнително външно захранване. Сигналите, които се извеждат на конектора на компютъра са през съпротивление.
  • 1
  • 2

Тема "Програмно прецакан пик процесор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: