От мобилни телефони до цифрови камери
iliya_i - майстор
kozl написа:
Докато karaangov презапоява, да му ползвам темата с въпрос :?
Може ли да се ползват два от "шир потреба" парктроника по 1/2 на една броня с цел стерео ефект - ляво-дясно :?
Че каккво ти пречи да ги ползваш? Ако искаш сложи и три - един за в средата. Но не се учудвай, ако при равни растояния дават различни показания.
karaangov - помощник
Ето селфи на централата

Прикачен файл

image-1e2cd65692ccf71a2d636bf44c7e88e7cade7db9004ab04a18a47adf2be0fada-V.jpg

Прикачен файл

image-1fd5038fc04bbf9242c5a301c51fb28734019a09d0929ad4bed792dd84c56b9d-V.jpg
Dan40PancheF - специалист
Дай и една две на гръбчето.
karaangov - помощник
Ето

Прикачен файл

image-7bc10f57d0194ceb538e572b6c41db029c858b769c81972c47fbd743c31fcccf-V.jpg

Прикачен файл

image-6663a59b441607da5e2eefa825c813ffa00a72840716a9f74c7acb01700c1b52-V.jpg
todortv - майстор
На тази платка няма какво да презапояваш.
Това с лампичката вътре може да помогне :)

Към майстора - ми тези от ширпотребата си имат ляво и дясно.
Моят за 18лв. работи идеално, разделя ляво/дясно и сантиметрите са точни.
Нулата е изместена на 10 см. :-D
DMN - майстор
Към автора на темата. Аз също си сложих парктроник, но само отзад с 4 сензора. Отначало работеше добре, но след като му изтече гаранцията от 6 мес. започна да прави проблеми - изписваше на екранчето грешка в 4-те сензора, а понякога си работеше нормално. Започнах да ровя и да се съмнявам в буксите, щото като ги разбутвах и се оправяше, даже една я отрязах и запоих проводниците директно, оправи се...ама след време пак същото. Извадих платката, гледах за лоши спойки. Не открих нищо, но при най-малкото огъване на платката, проблема се появяваше. Накрая открих виновника - един SMD кондензатор, презапоих го, но пак не се оправи, оказа се че самият кондензатор прекъсва. Запоих паралелно на него друг със същата стойност и от тогава проблем нямам. Но беше много коварно за откриване и с презапояване не винаги става. Трябва си и измерване на отделните елементи, аз така го открих - с мултицета.

kozl, моя също показва ляво/дясно, а цената му беше около 30лв. :-D .
karaangov - помощник
Слагам го в купето някаде до парното и решавам проблема като се затопли няма ядове
kozl - майстор
Аз сравнявам на 3 коли парктрониците. На сина го слагах аз. 4 пиезо сензора на задната броня. Централния модул захранен от светлините за заден ход и екрана със звуковия сигнал закрепих до километража. На екрана има два реда светодиоди отчитащи разстояние ляво-дясно, но звука е моно. Т.е. само 1 пиезо зумер. Първо умря звука. Не намерих резервен екран и купих още един комплект и му ползвах модула със светодиодите. По некое време сдаде единия сензор. Смених го, а дефектиралия го разглобих уж да установя причината за повредата, но нищо не открих. Проводниците бяха изправни, а в сензора никакви признаци са разхерметизация.
Минаха години сина раздал сензорите на приятели. Явно скапват се.
Втория парктроник - заводски монтиран на Пасата. Няма екран само звук с различен тембър за отпред и отзад. Но честотата на накъсване на сигнала не е на 3-4 нива като при шир потребата, а плавно се изменя според разстоянието до сензорите. И разни други екстри, като след включване на задна, се изключва със закъснение след превключване на скоростта и има допълнителен бутон за ON/OFF.
Третия е на баничарката, монтираха го в СФА при покупката на колата. Само със звуков сигнал, включва се явно от светлината за задна и се изключва с нея. Звука е на 4 нива на модулация. Основния тон е накъсан на интервали на 3 нива, а четвърто ниво - само основен тон, без накъсване.
Та ми доде идея ала време нема, да ползвам само звукова индикация ама да е стерео. Пък ако има и парктроници с плавно изменени на интирвалите на прекъсване на основния тон........ :?
kr1100 - майстор
Имам китайка с индикатор със цифри за разстояние и нарастващи ивици ляво дясно.от 2011 г. Работи безпорблрмно, но само с 2 от датчците.Другите 2 по средата на бронята дадоха фира от натискане при паркиране от други водачи. Ще кажете как - ами слизам по стълбището и гледам каков става долу - подксачане на вана , докато сляза и замина др. кола.
На сина ми монтирах такъв ,като се прибере по Коледа ще му сменя дисплея - няма индикация само писукане.Сложен е 2014г - явно китаеца е станал още по дръпнат китаец. :?
ig_ivanov - специалист
todortv написа:
На тази платка няма какво да презапояваш.
To, че няма- няма, ама ИС-то му е на цокъл, и то от най-кривите. Едно изваждане и поставяне обратно в цокъла би трябвало да помогне.

Тема "парктроник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: