От мобилни телефони до цифрови камери
ferrari4456 - специалист
Здравейте, имам Sony KDL42" но звука от него изобщо не ми харесва.Огледах го и няма изходи за допълнителни колонки да се изкарат, тоест ще трябва през жака да се изкара сигнала и към някаква уредба или и аз не знам какво.Какво бихте ми предложили, като за качество се търси просто да са приятни музикалните канали, защото в момента просто пръщи като се увеличи малко, все пак са малките оригинални колонки.
kozl - майстор
Имаш ли аудио изход за усилвател чинч RCA?
Примерно на моя телевизор Самсунг няма чинчове за аудио изход, но за това пък има оптичен такъв и не мога да го ползвам. И аудио сигнала го подавам към усилвателя през изхода за слушалки на телевизора.
Какъв усилвател да си набавиш, това е много разтегателен локум. Може да ползваш и аудио система за компютър.
hidrazin - майстор
Едва ли има чинчове RCA. Само жак за слушалки както при теб.
:partyman:
DMN - майстор
Слагаш едно такова в SKART буксата и вадиш звук за усилвател, възможно е в този случай да нямаш обаче регулиране на звука от телевизора, а само от усилвателя. Едновременно с това се чува и звука от говорителите на телевизора, който може да регулираш и да намалиш, ако ти пречи. Поне при моя Самсунг е така.
Прикачен файл:
изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (6.86 KиБ) Видяна 2939 пъти
kozl - майстор
DMN ти СКАРТ изход ли имаш на Самсунга или ползаш някой от входовете за да извадиш звук през него?
torbalan - Дървен философ
2 x HDMI, Freeview HD tuner, SCART, component, LAN, audio outs, USB (not pictured).

Пише, че има аудио изход.

За да има качествена музика - трябват си тонколони и усилвател...

Скъпи решения лесно ще намериш и сам.

Това е една нелоша тонколона. С един усилвател за 150 - 200 лева ще имаш съвсем прилична музика в къщи.

Хайфистите да не ме нападат :)

На големия син за квартирата купих това.
Това са тонколонки с вграден усилвател. Малки са като обем не заемат много място и свирят много приятно... Но не са мощни. Стават за кротко слушане.
kolev_k - специалист
kozl написа:
DMN ти СКАРТ изход ли имаш на Самсунга или ползаш някой от входовете за да извадиш звук през него?
На скарт буксата си има и входове и изходи.Ако се вгледаш на снимката ще видиш че има превключвател за input i output
DMN - майстор
kozl написа:
kolev_k ти е дал правилната информация :) . В СКАРТ буксата си има входове/изходи за звук и видео, и още куп работи. На моя телевизор имам 5 отделни RCA букси, две от които са входове за звук(ляв/десен) и още три входа - Y(видео), Рr и Pb, няма изходи.
Този преходник за СКАРТ, който съм показал, също е двупосочен за звук и видео, в зависимост от положението на ключето - input/output.
torbalan написа:
Пише, че има аудио изход.
Според мен няма, а има това, което описах по-горе. Освен, ако не са имали предвид аудио изхода за слушалки.
kozl - майстор
Аз друго питах. След като на телевизора пише, че скарта е вход - има ли изходни сигнали на тази букса :? Никога до сега не съм пробвал дали ще извадя звук от място където пише вход :roll: Може би защото не очаквам на входа да има изход :lol:
radius - майстор
Аз на кинескопен съм вадил. Скарта е входно-изходен и би трябвало на пинове 1 и 3 да са ляв и десен. На 4 е "земята".
Сигурен ли си , че на корпуса на ТВ-то пише вход. Аз мисля, че не е така.
Последна промяна от radius на пон яну 18, 2016 4:19 pm, променено общо 1 път.

Тема "Аудио система за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: